silvitra acquisto
viagra token

Despre noi

ALIANȚA ROMÂNIA FĂRĂ ORFANI unește organizații nonguvernamentale, biserici, firme, persoane publice și private având un singur scop: fiecare copil să beneficieze de dragostea, susținerea și siguranța apartenenței la o familie.

Dorința noastră este, ca lucrând împreună, să inspirăm și să echipăm oamenii “să facă binele, să caute dreptatea, să ajute pe cei oprimați” și mai ales “să aibă grijă de orfani”. Printre inițiativele noastre se numără Summitul anual ARFO, tabăra ReFresh, “Duminica Orfanului” și “Consorțiul de instruire pentru înțelegerea și tratarea traumei”.

Mai mult decât să creeze un program, ARFO își propune să mobilizeze întreaga societate înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate. Visăm astfel ca România să devină o țară de oameni care investesc timpul, talentele și resursele lor pentru îngrijirea acestor copii.

Abordările tradiționale nu rezolvă problema crizei orfanilor

  • Finanțatorii aleg donatori individuali.
  • Organizațiile lucrează separat și intră în competiție una cu cealaltă.
  • Sectoarele comerciale și guvernamentale sunt deseori deconectate de fundații și organizații non-profit.
  • Măsurătorile și evaluarea încearcă să analizeze în mod izolat impactul unei singure organizații.
  • Schimbarea la scară mare se presupune că poate avea loc prin creșterea organizațiilor.

Impactul izolat

Impactul colectiv este o paradigmă nouă. Mai mulți actori muncesc împreună într-o mișcare pentru a rezolva probleme complexe.

  • Înțelegerea problemelor sociale – și soluțiile – reies din interacțiunea mai multor organizații în interiorul unui sistem mai larg
  • Aliniere intra-sectorială cu administrația guvernamentală, sectoarele non-profit, filantropic și comercial, ca parteneri
  • Organizațiile își coordonează activ acțiunile și împărtășesc lecțiile învățate
  • Organizațiile muncesc pentru același țel și urmăresc progresul cu aceleași unități de măsură.

Impactul colectiv

Valorile ARFO

Iisus Cristos - Dumnezeu

Dumnezeu este implicat în mod direct și personal în protejarea copiilor vulnerabili. Motivația, pasiunea, scopul și abordarea noastră sunt fundamentate în dragostea pe care El o are pentru oameni și mai ales pentru copiii aflați în dificulate. Relatia lui Dumnezeu cu omenirea este definită de adopție. Dumnezeu ne-a adoptat și este Tatăl orfanului. El este centru acestei miscări. (Exodul 22:21,22; Deuteronom 10:18; Ps 10:14; Ps 68:5-6; Isaia 58:5-12; Isaia 1:17; Iacov 1.27; Ioan 3:16; Ioan 1:12,13)

Copilul

Fiecare copil are valoare intrinsecă și dreptul necondiționat la dezvoltare holistică. El nu este în primul rand un viitor adult ci în primul rând creația unică, prețioasă a lui Dumnezeu.

Biserica

Comunitatea creștină, reflectând dragostea sacrificială a lui Dumnezeu, este cea care are grijă față de copilul orfan în ADNul ei. (Iacov 1:27)

Familia

O familie sănătoasă este cel mai bun context în care un copil să se dezvolte și să prospere/înflorească. Familia biologică reprezintă prima opțiune în care un copil să crească. Atunci când copiii își pierd prima familie răspunsul este tot o familie.

Mișcarea

Colaborarea și aducerea împreună a tuturor care cred în aceste valori pentru a le vedea îmbrățișate de toată societatea și pentru ca transformarea să se întâmple.

Excelența

Dragostea necondiționată nu este suficientă. Toată grija pentru copii trebuie să fie ghidată de cunoștință și înțelepciune. Încercăm să promovăm excelență în îngrijire în concordanță cu principiile creștine și cu cele mai bune cercetări, studii și practici disponibile.

Echipa executivă ARFO

Adiel Bunescu

Coordonator implicare biserici

Alex Ilie

Director Executiv

Alina Fizite

Manager

Andrei Ștefan

Coordonator Media & Marketing

Eunice Tinca

Coordonator Training

Ligia Apăscăriței

Coordonator Training

Liviu Mihăileanu

Coordonator Lobby & Advocacy

Mirela Mihăileanu

Coordonator Training

Mirela Soroiu

Asistent manager

Nathan Burke

Coordonator Training

Board ARFO

Corina Caba

Vicepreședinte

Liviu Mihăileanu

Președinte

Adiel Bunescu

Coordonator implicare biserici

Casiana Acsinte

Viorel Gaga

Ștefan Micliuc

Alexandru Jurje

Board sfătuitori ARFO

Nathan Burke

Tim Bailey

Membrii ARFO - persoane fizice

Adrian Stanciu
Anamaria Vereș
Daniel Lar
Denisa Sticea
Elena Virginia Nica
Ionuț Alexandru Șerban
Julianna Citirigă
Laura Ludușan
Melissa Ghițun
Mircea Emil Sticea
Niculina Cristina Buta
Oana Alexandra Morcan
Simona Cristureanu
Sebastian Ioan Krajcsi
Cristina Căpâtan
Vasile Adrian
Ștefania Charlotte Curta

Raport anual ARFO

Raport ARFO 2017
2017
2019
2020
2021
online priligy fortune healthcare

Adiel Bunescu

Adiel Bunescu locuieste in Bucuresti, este căsătorit cu Simona și impreuna au patru copii: Erica, Sara, Vlad si Moise. A absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Fianaciar-Bancare din cadrul Universității Româno-Americane și a obținut un Master of Divinity de la Moody Graduate School (Moody Bible Institute).

Timp de șapte ani a lucrat cu tinerii și studenții și a contribuit la plantarea bisericii Missio Dei din Bucuresti. In prezent este pastor al Bisericii Missio Dei, precum și coach & trainer. În toate aceste roluri își îndeplinește vocația de a fi alături de oameni pentru a-i ajuta să se dezvolte, să își găsească direcția si sa isi atinga scopurile in viata personala, in afaceri sau in lucrarea crestina.

Împreună cu soția și copiii, Adiel a decis să primească în plasament si apoi sa adopte un copil cu mari probleme medicale, înțelegând că dragostea lui Dumnezeu ne învață să iubim la rândul nostru în modurile cele mai practice.

Alex Ilie

Împreună cu soția sa, Nati, Alex are 7 copii adoptați.

A studiat psihologie, sociologie dar și teologie și leadership.

De-a lungul timpului a ocupat diferite poziții ca profesor și director la liceu, director național pentru o organizație studențească sau pastor. Totdeauna a crezut că, credința creștină ar trebui trăită atât de radical încât singurele două posibile explicații să fie “voi sunteți nebuni sau Cristos este viu”.

Din 2015 Alex este director executiv al Alianței România fără Orfani, aducând împreună sute de ONGuri, biserici și alte instituții, animate de un singur vis: Fiecare copil din România să crească într-o familie permanentă dedicată bunăstării lui.

Este pasionat și fascinat de complexitatea ființei umane. De cărți, călătorii, filme, de o cafea bună dar niciuna din acestea singur ci animate de o discuție bună. Se consideră un om bogat în mod special datorită câtorva relații profunde din viața lui.

Alina Fizite

Andrei Ștefan

Andrei este căsătorit cu Tabita și împreună au două fete. A urmat studii de comunicare și teologie și este pasionat de content marketing. În decursul anilor a activat în diferite contexte cum ar fi organizații creștine și stații de radio iar în prezent lucrează ca freelancer în domeniul social media. Își dorește să contribuie, alături de echipa ARFO, la împlinirea visului unei Românii fără orfani, în care fiecare copil se bucură de grija și dragostea unei familii.

Eunice Tinca

Eunice Tinca – Psiholog la fundația LOC – Târgu Mureș, psihoterapeut în formare în psihologia familiei, cu formare complementară în psihologia familiei, în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie. Licențiată în Psihologie și Psihopedagogie Specială, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș. Practician și formator TBRI cu formare in cadrul Karyn Purvis Institute la Texas Christian University din Dallas, Texas, SUA.

Misiunea mea este de a sprijini familiile și de a ajuta copiii să se dezvolte într-un mod armonios. Îmi place să interacționez cu copiii, să îi ascult și să le observ comportamentul. Din munca cu copiii lungul timpului am învățat să le respect ritmul de dezvoltare și să fiu un ”detectiv” în ceea ce privește emoțiile și nevoile neîmplinite din spatele comportamentelor provocatoare și dificile. 

Ligia Apăscăriței

Ligia Apăscăriței, este o persoană pasionată de a cunoaște și ajuta oamenii, fiind sensibilizată de persoanele care au suferit traume.

Este psiholog, licențiat în anul 2007, la Univ.A.I.Cuza, Iași, cu master în Terapii de Familie și Cuplu (2009), având studii/cursuri în Teologie CDE, psihoterapeut de familie și cuplu acreditat COPSI, cu peste 15 ani experiență în lucrul cu copiii, adolescenții și tinerii.

Este consilier creștin și trainer al Cursului de Formare în Consilierea Creștină certificat în cadrul Asociației Consilierilor Creștini din România, formator acreditat de CNFPA și trainer în ICT (Îngrijirea Competentă în Traumă) și în TBRI (Intervenția Bazată pe Relații de Încredere), cursuri organizate de Alianța România Fără Orfani

A participat la numeroase cursuri de formare și specializare în ce privește lucrul cu persoanele care suferă (PlayTherapy, Psihotrauma, etc.). A organizat și susținut conferințe pe diverse teme din domeniul consilierii, formarea atașamentului și prevenirea și intervenția în abuzul sexual fiind printre subiectele ei de interes.

A activat sub diverse roluri în viața oamenilor: ca sfătuitor, prieten, profesor, psiholog, terapeut, trainer, și mereu s-a identificat cu pasiunea de a sluji oamenilor în grupuri mici și personal. Unul dintre motto-urile preferate: “Viața înseamnă relații, restul sunt doar detalii.”

Liviu Mihăileanu

Liviu Mihăileanu este Președinte al Asociației Tzuby’s Kids, organism autorizat să desfășoare servicii în domeniul adopției interne, și Președinte al Bordului ARFO.

S-a alăturat echipei ARFO din iunie 2015 ca reprezentant al Alianţei pentru acţiuni de lobby şi advocacy, este coautor al primei cărţi despre activitatea de lobby din România și are o experienţă de peste 20 de ani în management şi consultanţă. A oferit asistenţă pentru conformarea instituțiilor publice cu reglementările Uniunii Europene şi a derulat proiecte majore în managementul riscului şi de conformitate. În prezent este lider al serviciilor de Knowledge Management pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa în cadrul unei firme multinaționale de consultanţă.

Liviu are doi copii adoptați, este formator acreditat ANC/CNFPA şi membru al Consorţiului de Traumă ARFO.

Mirela Mihăileanu

Mirela Mihăileanu este formator acreditat Îngrijirea Competentă în Traumă (ICT) și Intervenția Bazată pe Relații de Încredere (TBRI) a susținut cursuri de Îngrijire competentă a copiilor cu istoric de traumă pentru sute de părinți adoptivi, familii de plasament, educatori și voluntari ca parte a Academiei de Training din cadrul Asociației Tzuby’s Kids, unde este membru fondator. Pasiunea Mirelei este de a înțelege modificările care au loc în biologia şi psihologia copilului care a suferit abuz, neglijarea severă, abandon și de a ajuta părinții și îngrijitorii copiilor să contribuie la vindecarea acestora. Convingerea Mirelei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă în care copiii să-și găsească apartenența, siguranța și echilibrul psiho-afectiv atât de necesar recuperării traumelor suferite.

Mirela Soroiu

Nathan Burke

Corina Caba

Corina Caba, este Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea. Este asistent social de peste 20 de ani și împreună cu colegii săi au ajutat peste 400 de copii abandonați sau orfani să-și găsească familii iubitoare și permanente. Ea însăși a adoptat patru copii.

Pasiunea ei este de a vedea fiecare copil tratat ca cel mai important, indiferent de sex, etnie, dizabilități sau vârstă.

Convingerea Corinei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă și sigură. A lucrat toată viața împotriva instituționalizării copiilor și crede că ar trebui să fie doar două opțiuni pentru copil: familia biologică sau familia adoptivă.

Liviu Mihăileanu

Liviu Mihăileanu este Președinte al Asociației Tzuby’s Kids, organism autorizat să desfășoare servicii în domeniul adopției interne, și Președinte al Bordului ARFO.

S-a alăturat echipei ARFO din iunie 2015 ca reprezentant al Alianţei pentru acţiuni de lobby şi advocacy, este coautor al primei cărţi despre activitatea de lobby din România și are o experienţă de peste 20 de ani în management şi consultanţă. A oferit asistenţă pentru conformarea instituțiilor publice cu reglementările Uniunii Europene şi a derulat proiecte majore în managementul riscului şi de conformitate. În prezent este lider al serviciilor de Knowledge Management pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa în cadrul unei firme multinaționale de consultanţă.

Liviu are doi copii adoptați, este formator acreditat ANC/CNFPA şi membru al Consorţiului de Traumă ARFO.

Adiel Bunescu

Adiel Bunescu locuieste in Bucuresti, este căsătorit cu Simona și impreuna au patru copii: Erica, Sara, Vlad si Moise. A absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Fianaciar-Bancare din cadrul Universității Româno-Americane și a obținut un Master of Divinity de la Moody Graduate School (Moody Bible Institute).

Timp de șapte ani a lucrat cu tinerii și studenții și a contribuit la plantarea bisericii Missio Dei din Bucuresti. In prezent este pastor al Bisericii Missio Dei, precum și coach & trainer. În toate aceste roluri își îndeplinește vocația de a fi alături de oameni pentru a-i ajuta să se dezvolte, să își găsească direcția si sa isi atinga scopurile in viata personala, in afaceri sau in lucrarea crestina.

Împreună cu soția și copiii, Adiel a decis să primească în plasament si apoi sa adopte un copil cu mari probleme medicale, înțelegând că dragostea lui Dumnezeu ne învață să iubim la rândul nostru în modurile cele mai practice.

Casiana Acsinte

Mamă a două fetițe născute din inimă și a unui băiețel născut din burtică, medic rezident pediatru, trainer al cursului Îngrijirea Competentă în Traumă, oferit de Alianța România Fără Orfani.

Viorel Gaga

Ștefan Micliuc

Alexandru Jurje

Alexandru Jurje, inginer preocupat de cele sfinte și pastor preocupat de cele pământești, căsătorit cu Debora, tatăl lui Maia și Cris, navighează apele învolburate ale vieții de soț, părinte și ghid al celor care mai caută pe Dumnezeu și care mai vor să facă ceva semnificativ în lume.

Nathan Burke

Tim Bailey

Despre noi

Despre noi