Resurse

Cum DEPĂȘIM propria experiență de parenting ca să oferim copiilor noștri un mediu de creștere mai SĂNĂTOS?
Felul în care părinții noștri ne-au crescut, educat, s-au raportat la noi în copilăria și adolescența noastră a modelat și format felul în care ne creștem, ne educăm și ne raportăm la copii noștri. Uneori stilul lor de parenting nu a fost cel mai potrivit. Dar orice tipar se poate reforma, orice model se poate remodela,…

Viața în doi, când nu mai suntem doar noi – relația de cuplu după apariția copiilor.
Chiar și cele mai puternice relații sunt puse la încercare după apariția copiilor (biologici sau prin adopție) deoarece cuplul trece prin schimbări majore. Relația dintre parteneri are nevoie să fie una sănătoasă pentru a face față acestei tranziții. Când ne simțim atașați în siguranță de partenerul nostru, tindem să ne fie mai ușor să fim…

Cercul siguranței – importanța relației de siguranță părinte-copil
A fi părinte este una din cele mai mari bucurii și provocări ale vieții noastre. Sunt uneori momente în care, orice părinte se simte pierdut sau fără indiciu despre ce i se întâmplă copilului său. Programul Cercul Siguranței, cu decenii de cercetare în spate, vine în întâmpinarea părinților și/sau a celor ce se dedică îngrijirii…

Inima unei mame – sacrificiu și grija de sine
Vom afla ce înseamnă grija de sine și care este importanța ei în viața unei mame. Vom privi cu atenție la nevoile reale ale trupului, minții și sufletului nostru. Vom înțelege mai bine care sunt obstacolele ce stau în calea grijii de sine și vom identifica câțiva pași simpli și practici, pentru a aduce mai…

Rușinea, un subiect redus la tăcere.
Care e reacția ta când auzi cuvântul "RUȘINE"? Unii schimbă frumos subiectul, alții neagă că ar avea o problemă cu acest lucru, iar alții recunosc durerea provocată de rușine dar nu vor să vorbească despre asta. Realitatea e că ne lovim de ea, de la cel mai mic până la cel mai mare. Cum putem…

Cum să vorbesc cu persoane care trec prin experiențe traumatice?
Dorința noastră de a ajuta este foarte mare în contextul actual și poate mulți dintre noi am făcut-o deja cu mijloace materiale, cu timpul nostru sau chiar deschizându-ne casele noastre pentru cei in nevoie. Dar cum ne putem angaja într-o conversație folositoare cu persoanele vulnerabile, respectiv refugiații? Vestea bună este că nu trebuie să fii…

Cum îi conectăm pe copii la realitate, reducând anxietatea?
Preocuparea oricărui părinte este ca să aducă stabilitate și echilibru în viața copiilor, indiferent de contextul și vremea pe care o trăim. Ne dorim să îi învățăm să se adapteze și să se conecteze la realitate în general, ca principiu de viață nu numai în situații critice. Vino alături de noi să discutăm despre: -…

Cum putem ajuta copiii să gestioneze evenimentele traumatizante?
Grija pentru copii și felul în care resimt aceștia evenimentele actuale, starea de război, ar trebui să fie o preocupare a fiecărui adult în această perioadă, pentru că copiii sunt categoria cea mai vulnerabilă, iar asistarea potrivit nevoilor lor duce la o creștere a capacității de reziliență a copiilor. Care sunt efectele traumei asupra copiilor?Cum…

Cum ajuți când cel de lângă tine suferă?
Ce se întâmplă în interiorul nostru atunci când îi vedem pe alții în suferință?Cum pot ajuta într-un mod semnificativ la diminuarea suferinței celuilalt?Ce este bine să am în vedere legat de îngrijirea celuilalt?Ce este bine să am în vedere legat de îngrijirea mea personală? Aniela este psihoterapeut, asistent social, coach și trainer. Are experiență în…