Resurse
Grupurile de suport pentru familii adoptive și de plasament
"Ne dorim ca niciun părinte adoptiv să nu mai fie singur pe drumul adopției. Este un proces adesea greu, uneori imprevizibil și avem nevoie unii de alții pe acest drum. Avem nevoie de instruire, să știm care este impactul traumatic al abandonului, abuzului, neglijării copiilor noștri, dar avem nevoie și de experiențele fiecăruia, avem nevoie…
Înfruntând minciuna
Ca și părinți, cu toții ne dorim să nu fim mințiți de copii. Sinceritatea e importantă pentru noi. Relațiile sănătoase sunt construite pe încredere, comunicare sinceră și responsabilitate. Părinții sunt implicați în a ajuta copiii să crească, să se dezvolte și să dezvolte relații pe această fundație a onestității.Totuși, uneori copiii mint și modul obișnuit…
Ghid în clădirea unei relații de căsnicie sănătoase
“Căsniciile sunt coborâte din rai” este o expresie foarte comună printre noi. Adevărata provocare a părinților stă în realitatea experimentării căsniciei aici, pe pământ. Cu o rată de succes de 50% în lumea vestică și doar 25% în alte țări, căsătoria a reușit să însemne ceva convenabil, care se poate rezolva ușor prin divorț, atunci…
Despre familiile de plasament și cum se dezvoltă ele: cum să înțelegem efectele plasamentului asupra familiei
decembrie 23, 2020
Ce este un asistent maternal sau părintele de plasament? E o persoană care alege să devină părinte temporar pentru un copil străin sau înrudit cu el, cu scopul de a-i oferi un mediu sigur, iubitor și vindecător copilului abuzat sau neglijat. Sună simplu. Trebuie doar să iubești un copil. Însă acest proces poate fi foarte…
Comunicare: despre emoții
Copiii învață prin ceea ce trăiesc. Probabil nu e prima dată când auzi asta - dar e adevărat! Părinții pot fi modele grozave de la care copiii pot învăța multe lucruri, inclusiv ce înseamnă să comunici eficient. Comunicarea eficientă face ca ambele persoane angajate într-o discuție să se simtă înțelese.Fiecare părinte își dorește pentru copilul…
Ce ar trebui să știe orice părinte despre abuzul asupra copilului
CICLUL ABUZULUI ASUPRA COPILULUIAbuzul asupra copilului este de multe ori ciclic în familii. De fapt, mulți dintre adulții care își rănesc copiii au fost abuzați la rândul lor când erau copii. Adulții deveniți părinți de multe ori folosesc aceleași modalități de creștere a copilului pe care părinții lor le-au folosit cu ei. Dacă ei au…
Să ne ajutăm frații să se înțeleagă bine
E știut de toată lumea că frații nu se înțeleg întotdeauna cel mai bine. Majoritatea adulților își amintesc de conflicte, certuri sau pur și simplu sentimente rănite de frații lor în urma unei neînțelegeri. Ca părinți vrem să fim conștienți că nu putem elimina toate problemele dintre frați și surori. Cu toate acestea, putem și…