Adopția este un proces care pune împreună mai mulți actori, cuplul, familie extinsă, copil, părinți biologici, asistenți maternali, statul, consilieri, etc. Acest proces nu este unul natural. Se construiește. Se “naște” în circumstanțe diferite pentru fiecare familie. Viabilitatea acestui nou sistem – familia adoptivă – e condiționată de multe aspecte delicate, care cer timp și investiții interpersonale. Noi ne-am oprit la câțiva dintre ele…
- Procesarea pierderilor (cuplu infertilitate și copil relații)
- Elemente noi de identitate familială
- Obiective rezonabile
- Speranțe pentru un viitor, chiar dacă prezentul doare
- Prioritatea consilierii
Accentul cade pe vindecare și pe conștientizarea efortului de a depăși traumele ce au afectat cele două lumi care se întâlnesc: Cuplul și Copil. În relații suntem răniți, dar tot în relații suntem vindecați. Așa că haideți să vorbim împreună despre asta.
Mara este Psiholog/ Formator, Psihoterapeut de Familie (în formare), 18 ani de experiența în lucrul cu copilul și familia în situații dificile/amenințătoare de viață (Spital Clinic Pediatrie/ Centrul de Plasament, Hospice, Servicii pre- și post-adopție…). În prezent activează în cadrul Asociației Umanitare Un Nou Început din Brașov, împreună cu o echipă dedicată și implicată în Servicii Pre – Post Adopție.
Mara este interesată de povestea fiecărui copil și are încrederea că Dumnezeu poate alina orice rană.