Copiii fac față uneori situațiilor familiale și școlare tensionate prin manifestarea unor comportamente agresive. Fie ca să atragă atenția, fie pentru a-și câștiga o identitate proprie sau a obține ceva, fie din frică sau incapacitatea de a comunica.
Toate comportamentele agresive reprezintă, de fapt, un mare strigăt de ajutor. Emoțiile și sentimentele pot fi adesea greu de identificat și copleșitoare pentru un copil mic, preșcolar, al cărui creier și vocabular sunt incomplet dezvoltate.
Pe parcursul webinarului vom discuta despre următoarele aspecte:
– Cum știi dacă comportamentul agresiv al copilului tău e doar parte din curba naturală de dezvoltare sau a devenit o problemă ce scapă de sub control?
– Cum poți veni în ajutorul copilului?
– Cum modelezi și canalizezi agresivitatea copilului fără a deveni prea sever sau, la rândul tău, agresiv cu el?
– Ce strategii sunt eficiente atunci când copilul devine agresiv?
Melinda Copaci este Psiholog în cadrul clinicii SoulCare Psychoterapy. De 10 ani lucrează în învățământul privat internațional, atât ca psiholog cât și ca profesor. Este specializata în Psihologia Copilului și a Familiei precum și în pedagogii alternative de învățământ. Are experiență în integrarea în sistemul de învățământ a copiilor cu nevoi speciale educaționale și face terapie prin joc atât la școală cât și la cabinet. Copiii sunt “câmpul” ei de lucru. De 10 luni, lucrează de acasă, cu Filip