silvitra acquisto
viagra token

Puterea unui DAR

Summitul ARFO 2023
Regional

Desfășurare eveniment

Participanții sunt așteptați în intervalul 8:00 – 9:00 pentru check-in și cafea. Summitul începe la ora 09:00 cu sesiunea plenară și se va încheia la ora 19:00. Va conține două sesiuni în plen și patru workshop-uri pe diverse teme de interes pe care le veți alege în momentul înscrierii la eveniment.

Program Summit
25 noiembrie

  • 8:00Check-in și cafea
  • 9:00Sesiune plenară 1
  • 10:30Workshop 1
  • 11:30Pauză cafea & snacks
  • 12:00Workshop 2
  • 13:00Masă prânz
  • 14:30Workshop 3
  • 15:30Workshop 4
  • 16:30Pauză cafea & snacks
  • 17:00Sesiune plenară 2
  • 19:00Încheiere

Locație eveniment

Asociația Creștină Aletheia
Bulevardul Liviu Rebreanu 165, Timișoara

Workshopuri

În curs de actualizare.

Ioana Todoran

Psiholog și Psihoterapeut

Minunatul meu copil dificil – strategii pentru un parenting înțelept

În cadrul acestui atelier ne propunem  să privim la conceptul de ”copil dificil” și să înțelegem că fiecare copil are nevoi și potențial unic. Ne dorim să înțelegem și să explorăm cu empatie bagajul emoțional care poate să se ascundă în spatele unui comportament provocator și  să analizăm cu obiectivitate  situațiile dificile și să învățăm modalități de gestionare ale acestora, bazate pe înțelegere și comunicare empatică.

 Schița

  1.     Provocări specifice 
    • Dificultăți ale părintelui
    • Dificultăți ale copilului
  2. O schimbare de perspectivă
    • Despachetarea bagajelor
    • Renunțând la ”Atelierul de reparații” 
    • Vânătoarea de fluturi 
  1.     Planul F.O.C.U.S.

Alex Ilie

Director Executiv ARFO

Înfruntând minciuna - împreună

Unul din comportamentele cele mai dificile cu care se confruntă părinții adoptivi – și nu numai – este minciuna. Rănește, distruge încrederea și relațiile … În acest workshop vom încerca să răspundem împreună la două întrebări: de ce mint copiii și cum am putea să îi ajutăm să nu o mai facă. S-ar putea să descoperim idei și tehnici noi care să ne ajute la a reconstrui încrederea și la a ne reconecta cu copiii noștri.

Liviu Mihăileanu

Președinte ARFO

Procesul adopției

Un workshop în care poți găsi răspunsuri la întrebări și vei afla detalii despre procesul prin care trece un copil în sistemul de protecție până la adopție. Recomandat viitorilor părinți adoptivi și de plasament.

Alex Ilie

Director Executiv ARFO

Ligia Apăscăriței

Psiholog și Psihoterapeut

Atașamentul adulților și impactul acestuia asupra relației cu copiii

Cel mai mare cadou pe care îl poți face copilului tău este să fii un adult vindecat. Iar aceasta implica dezvoltarea unui stil de atașament securizant. Ce înseamnă? De ce este important atașamentul? Care sunt tipurile de atașament ale adulților și cum se reflectă acestea în relația cu copiii noștri? Vom aborda aceste aspecte și modalități practice prin care putem deveni adulți cu un atașament sigur dobândit, capabili să construiască relații vindecătoare cu copiii lor.

Adiel Bunescu

Pastor

Modele de implicare a bisericii - fiecare poate face ceva

În ultimii ani adopția a devenit o temă tot mai prezentă în societate. Oamenii încep să simtă responsabilitatea noastră colectivă pentru copiii care au nevoie de o familie. În acest peisaj, credem că biserica trebuie sa aibă un rol esențial. Noi am trăit pe propria piele experiența adopției, devenind din dușmani ai lui Dumnezeu, copii ai Tatălui. Apoi, cei pe ale căror urme călcăm au fost deschizători de drumuri în îngrijirea orfanilor, arătând dragostea lui Dumnezeu celor fără de familie. În plus, noi beneficiem de prezența și resursele lui Dumnezeu în viețile noastre, fiind echipați și întăriți pentru o asemenea misiune. Avem toate atuurile pentru ca biserica să fie în prima linie a mișcării de adopție. Vino alături de noi pentru a căuta împreună cele mai potrivite modalități de a contribui la cauza unei Românii fără orfani!

Corina Caba

Fondator și Director Fundația Casa Speranței

Simptomatologia abuzului - cum o recunoști la copii

Semnele şi simptomele fizice ale abuzului sunt uşor de identificat de un observator atent. Dar în cazul abuzurilor emoționale şi/sau sexuale simptomele sunt mai greu de constatat. În cadrul seminarului specialiştii din domeniile de psihologie şi asistență socială se vor familiariza cu procesul de identificare a diferitelor tipuri de abuzuri.

Disciplina în cazul copiilor cu istoric de traumă

Acest workshop va aborda chestiuni importante întâlnite în modelarea comportamentului copiilor sau adolescenților cu istoric de traumă. Deși tendința noastră este de cele mai multe ori să încercăm schimbarea comportamentului rapid, acest workshop va pleda pentru abordarea schimbării într-o manieră mai profundă, țintind spre o transformare interioară și finalizând cu comportamentul. Creșterea copiilor și adolescenților care au suferit traume nu este ceva ce se se poate rezolva rapid, ci mai degrabă un maraton de manifestare a grijii și dragostei.

Mirela Mihăileanu

Formator acreditat ICT și TBRI®

Trauma și dificultățile de procesare senzorială

Workshop-ul se adresează părinților/îngrijitorilor de copii care pot avea dificultăți în procesarea senzorială, chiar dacă au primit sau nu un diagnostic. Vom înțelege ce este procesarea senzorială și care este legătura dintre trauma pe care orfanii și copiii vulnerabili o întâmpină și provocările care rezultă din procesarea senzorială. Vom explora strategii practice zilnice care să vină în ajutorul celor implicați pentru a îmbunătăți calitatea vieții copilului cu dificultăți senzoriale.

Barbara Rueger

Regional Ambassador, World Without Orphans Europe

Impactul traumei în dezvoltarea copiilor

În cadrul workshop-ului vom discuta despre modul în care trauma și stresul traumatic din copilărie pot impacta dezvoltarea psiho-emoțională a copilului, precum și despre strategii care să ajute la diminuarea efectelor negative. Vom încerca să identificăm tipurile de traumă, efectele pe care le poate avea atât asupra creierului, cât și asupra atașamentului. Vom aborda câteva principii despre cum să fim părintele unui copil cu istoric traumatic.

Florina Bulzan

Mamă biologică și adoptivă, Terapeut

Povestea care vindecă

  1. De ce povestea? – recunoaștem locul și rolul poveștilor în viața copilului și a familiei sale
    Întâi de toate basmul este pentru copil un instrument ideal pentru a-l ține în preajma lui pe adult. Mama e mereu atât de ocupată, tata apare și dispare după un ritm misterios, izvor de periodice neliniști. …Cât timp durează basmul, mama e aici, dăruindu-se toată copilului, prezență durabilă și consolatoare, oferind protecție și siguranță.” (Gianni Rodari, “Gramatica fanteziei”)

The very experience of listening to a story, …, can be healing.” (Susan Perrow, “Healing stories for challenging behaviour”)

  1. Ce fac cu povestea? – deprindem tehnici, modalități de a explora, de a lucra cu povestea
  2. Care poveste? – identificăm povestea care poate vindeca, alina, încuraja, crea acel “Împreună”

Pornind de la un exercițiu practic de ascultare a unei povești și explorare a ei printr-o activitate individuală și de grup, vom răspunde câtorva întrebări. De ce să apelăm la poveste în construirea relației părinte – copil, în crearea acelui <împreună> ori în adresarea unor comportamente mai puțin dezirabile ale copilului? Cum acționează o poveste, care e diferența dintre terapie narativă și “applied storytelling”? Ce fac cu povestea? Cum aleg o poveste? Pot crea o poveste? Pot adăuga în povestea creată elemente reale din povestea vieții copilului / a noastră ca familie (ce elemente, cum, când etc)?

În încheiere vom aloca timp atât întrebărilor, discuțiilor, cât și unui exercițiu practic de creare a unei povești.

maria mihali

Maria Mihali

Psihoterapeut și părinte adoptiv

Repararea atașamentului prin adopție

Copiii merită să aibă o familie sănătoasă și adopția este un răspuns la această nevoie esențială în dezvoltarea noastră ca adulți independenți. În cadrul acestui atelier ne propunem:

  • să vorbim despre atașament și rolul lui în dezvoltarea emoțională
  • să vedem ce impact emoțional are separarea de familia biologică 
  • să știm cum putem îngriji rănile de atașament

Schița sumară 

  1. Atașamentul și stilurile de atașament.
  2. Rana de atașament în copilărie.
  3. Doliul – dragoste dezamăgită și furie neputincioasă
  4. Îndrăzneala de a avea din nou încredere.
  5. O nouă bază de siguranță pentru a explora lumea.

Alexandru Jurje

Pastor și părinte adoptiv

Bullying și cyberbullying

Fenomenul bullying-ului la copii și adolescenți este unul vechi în România, însă abia de curând el a fost recunoscut ca o problemă majoră pentru care se caută diverse strategii și metode de soluționare. Pentru copiii care au experimentat traume în trecut, cum sunt copiii abandonați sau orfani, acest fenomen poate avea rezultate grave și greu de tratat. 

În deschidere vom face o descriere concisă a fenomenului de bullying și cyberbullying și a efectelor sale asupra copilului. 

Apoi vom analiza câteva căi practice de a observa și diagnostica corect fenomenul. 

În ultima parte vom descrie câțiva pași de urmat pentru a trata abuzul, pași atât pe plan legal, cât și pe plan emoțional și psihologic.

Tații în adopție… misiune imposibilă?

Tații în adopție … misiune imposibilă? Adeseori, crearea de legături puternice și formarea atașamentului adecvat în relația cu copiii, în special cu cei aflați în plasament sau adoptați, reprezintă un proces dificil, mai ales pentru tați. În această sesiune vom oferi sugestii practice pe care tații și cei care au un rol patern le pot aplica pentru a câștiga inima copiilor lor.

Flori Zilahi

Psihoterapeut sistemic pentru familie si cuplu

Karina Velescu

Psihoterapeut sistemic pentru familie si cuplu

Împuternicirea copiilor și adolescenților cu istoric de traumă

Una dintre cele mai mari nevoi ale părinților este să învățăm ce să facem în legătură cu comportamentul problematic al copiilor noștri. Cum să corectăm acțiuni dăunătoare, lipsite de respect, și care pentru noi nu au de cele mai multe ori nici un sens. Însă înainte de corectare, un pas important dar care de multe ori rămâne într-un con de umbră, este împuternicirea – cum să fim conștienți de mediul intern și extern al copiilor noștri astfel încât să le asigurăm condiții optime pentru a naviga în lumea aceasta atât de nesigură.

Astfel, vom privi împreună spre conceptul de siguranță resimțită și rolul său esențial în autoreglare (gestionarea propriului comportament și emoții). Vom învăța să ne înțelegem mai bine copiii, privind lumea prin ochii lor și descoperind nevoile lor (senzoriale, de hidratare și nutriție, în tranziții și prin ritualurile zilnice).

Flori Zilahi

Psihoterapeut sistemic pentru familie si cuplu

Ioana Todoran

Psiholog și Psihoterapeut

Grija de sine, drumul de la epuizare la starea de bine

  • Vom înțelege de ce grija de sine nu este doar benefică, ci este esențială pentru părintele adoptator
  •  Vom privi la ”Ciclul epuizării” și la gândurile și temerile care îl alimentează
  •  Vom găsi direcții simple și practice înspre o mai bună grijă de sine

Ce este grija de sine? Obstacole în calea grijii de sine – Ciclul epuizării. Beneficiile grijii de sine. Ciclul stării de bine. Direcții practice – Ce pot face?

Andra-Alexa Nistor

Psihoterapeut în specialitatea psihoterapie sistemică

Oglindirea copilului prin joc și crearea conectării emoționale în relația părinte-copil

“Copiii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile.”
Henry Ward Beecher

Jocul este limbajul natural al copilului independent de istoricul său. Prin joc, copilul se dezvăluie pe sine într-un mod simbolic arătându-ne nevoile, emoțiile, dorințele și experiențele sale. Totodată, în joc copilul transpune experiențe personale neînțelese și neintegrate căutând astfel răspunsuri și soluții. Jocul este o cale firească de apropiere emoțională, de a dezvolta încredere în părinte și în relații, de a dezvolta abilități de interacțiune, dar mai ales de a se simți văzut, auzit, primit și acceptat. Pentru copilul cu traumă de abandon, sesiunile speciale de joacă îl ajută să exploreze în siguranță, să creeze, să se relaxeze, să se regleze emoțional și să se organizeze. Vom învăța împreună cum să construim aceste momente, cum să rămânem conectați și prezenți în relație, cum să alegem jucăriile, cum să răspundem la provocările aduse de copil în joc, când și cum să stabilim limite, cum să aducem ascultare activă, cum să aducem predictibilitate și siguranță în joc. Vom învăța cum să creăm un cadru practic pentru aceste sesiuni de joacă, cum să oferim copilului noi experiențe de interacțiune în care părintele este și rămâne cel mare, cel puternic și cel blând.

online priligy fortune healthcare

Ioana Todoran

Ioana Todoran este psihoterapeut sistemic, coach, formator și facilitator certificat al programului de educație parentală “Cercul siguranței”. Este fondatoarea grupului “De tine cine are grijă?” – primul grup de sprijin pentru părinții copiilor cu nevoi speciale din Timișoara.

Ca fost părinte de plasament, ea s-a specializat în abordarea copiilor cu istoric de traumă, urmând cursuri ca MWC (Mindfulness and Wellbeing of Children) și TBRI (Trust Based Relationship Intervention). Are un masterat în integrarea educațională a copiilor cu dizabilități și peste cincisprezece ani de experiență în acest domeniu.

Lucrează cu familii și adolescenți și este organizator al taberelor de reconectare în cuplu “Acasă”. Este căsătorită de douăzeci de ani și mamă a doi băieți.

Alex Ilie

Împreună cu soția sa, Nati, Alex are 7 copii adoptați.

A studiat psihologie, sociologie dar și teologie și leadership.

De-a lungul timpului a ocupat diferite poziții ca profesor și director la liceu, director național pentru o organizație studențească sau pastor. Totdeauna a crezut că, credința creștină ar trebui trăită atât de radical încât singurele două posibile explicații să fie “voi sunteți nebuni sau Cristos este viu”.

Din 2015 Alex este director executiv al Alianței România fără Orfani, aducând împreună sute de ONGuri, biserici și alte instituții, animate de un singur vis: Fiecare copil din România să crească într-o familie permanentă dedicată bunăstării lui.

Este pasionat și fascinat de complexitatea ființei umane. De cărți, călătorii, filme, de o cafea bună dar niciuna din acestea singur ci animate de o discuție bună. Se consideră un om bogat în mod special datorită câtorva relații profunde din viața lui.

Liviu Mihăileanu

Liviu Mihăileanu este tată adoptiv și doctor în teologie, cu o specializare în teologia adopției și implicarea comunităților creștine în adopție. Este președintele Alianței România Fără Orfani, membru al bordului World Without Orphans Europe și președinte al Asociației Tzuby’s Kids.

Începând din 2015, Tzuby’s Kids a sprijinit peste 3.000 de părinți adoptivi și de plasament, psihologi și asistenți sociali în îngrijirea copiilor cu istoric de traumă, precum și sute de copii în integrarea acestora în familii adoptive și de plasament. 

În ultimii 10 ani, Liviu Mihăileanu a fost direct implicat în modificarea legislației privind protecția drepturilor copilului și regimul juridic al adopției în România. Aceste modificări legislative au contribuit la schimbarea filosofiei de intervenție a sistemului de protecție prin prioritizarea intervenției familiale.

Alex Ilie

Împreună cu soția sa, Nati, Alex are 7 copii adoptați.

A studiat psihologie, sociologie dar și teologie și leadership.

De-a lungul timpului a ocupat diferite poziții ca profesor și director la liceu, director național pentru o organizație studențească sau pastor. Totdeauna a crezut că, credința creștină ar trebui trăită atât de radical încât singurele două posibile explicații să fie “voi sunteți nebuni sau Cristos este viu”.

Din 2015 Alex este director executiv al Alianței România fără Orfani, aducând împreună sute de ONGuri, biserici și alte instituții, animate de un singur vis: Fiecare copil din România să crească într-o familie permanentă dedicată bunăstării lui.

Este pasionat și fascinat de complexitatea ființei umane. De cărți, călătorii, filme, de o cafea bună dar niciuna din acestea singur ci animate de o discuție bună. Se consideră un om bogat în mod special datorită câtorva relații profunde din viața lui.

Ligia Apăscăriței

Ligia Apăscăriței, este o persoană pasionată de a cunoaște și ajuta oamenii, fiind sensibilizată de persoanele care au suferit traume.

Este psiholog, licențiat în anul 2007, la Univ.A.I.Cuza, Iași, cu master în Terapii de Familie și Cuplu (2009), având studii/cursuri în Teologie CDE, psihoterapeut de familie și cuplu acreditat COPSI, cu peste 15 ani experiență în lucrul cu copiii, adolescenții și tinerii.

Este consilier creștin și trainer al Cursului de Formare în Consilierea Creștină certificat în cadrul Asociației Consilierilor Creștini din România, formator acreditat de CNFPA și trainer în ICT (Îngrijirea Competentă în Traumă) și în TBRI (Intervenția Bazată pe Relații de Încredere), cursuri organizate de Alianța România Fără Orfani

A participat la numeroase cursuri de formare și specializare în ce privește lucrul cu persoanele care suferă (PlayTherapy, Psihotrauma, etc.). A organizat și susținut conferințe pe diverse teme din domeniul consilierii, formarea atașamentului și prevenirea și intervenția în abuzul sexual fiind printre subiectele ei de interes.

A activat sub diverse roluri în viața oamenilor: ca sfătuitor, prieten, profesor, psiholog, terapeut, trainer, și mereu s-a identificat cu pasiunea de a sluji oamenilor în grupuri mici și personal. Unul dintre motto-urile preferate: “Viața înseamnă relații, restul sunt doar detalii.”

Adiel Bunescu

locuiește în București, este căsătorit cu Simona și împreună au patru copii: Erica, Sara, Vlad si Moise. A absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Financiar-Bancare din cadrul Universității Româno-Americane și a obținut un Master of Divinity de la Moody Graduate School (Moody Bible Institute).

Timp de șapte ani a lucrat cu tinerii și studenții și a contribuit la plantarea bisericii Missio Dei din București. În prezent este pastor al Bisericii Missio Dei, coordonator ARFO pe partea de implicare biserici, precum și coach & trainer. În toate aceste roluri își îndeplinește vocația de a fi alături de oameni pentru a-i ajuta să se dezvolte, să își găsească direcția si sa isi atinga scopurile în viața personală, în afaceri sau în lucrarea creștină.

Împreună cu soția și copiii, Adiel a decis să primească în plasament și apoi să adopte un copil cu mari probleme medicale, înțelegând că dragostea lui Dumnezeu ne învață să iubim la rândul nostru în modurile cele mai practice.

Corina Caba

Corina Caba, este Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea. Este asistent social de peste 20 de ani și împreună cu colegii săi au ajutat peste 400 de copii abandonați sau orfani să-și găsească familii iubitoare și permanente. Ea însăși a adoptat patru copii.

Pasiunea ei este de a vedea fiecare copil tratat ca cel mai important, indiferent de sex, etnie, dizabilități sau vârstă.

Convingerea Corinei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă și sigură. A lucrat toată viața împotriva instituționalizării copiilor și crede că ar trebui să fie doar două opțiuni pentru copil: familia biologică sau familia adoptivă.

Mirela Mihăileanu

Mirela Mihăileanu este formator acreditat Îngrijirea Competentă în Traumă (ICT) și Intervenția Bazată pe Relații de Încredere (TBRI) a susținut cursuri de Îngrijire competentă a copiilor cu istoric de traumă pentru sute de părinți adoptivi, familii de plasament, educatori și voluntari ca parte a Academiei de Training din cadrul Asociației Tzuby’s Kids, unde este membru fondator. Pasiunea Mirelei este de a înțelege modificările care au loc în biologia şi psihologia copilului care a suferit abuz, neglijarea severă, abandon și de a ajuta părinții și îngrijitorii copiilor să contribuie la vindecarea acestora. Convingerea Mirelei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă în care copiii să-și găsească apartenența, siguranța și echilibrul psiho-afectiv atât de necesar recuperării traumelor suferite.

Barbara Rueger

Barbara Ruegger este din Elveția și lucrează cu copiii și tinerii de aproape 30 de ani. A colaborat cu YWAM/King’s Kids ca parte a echipei de conducere internațională, conectându-se și cu numeroase alte grupuri și organizații. De la începutul proiectului World Without Orphans, Barbara a fost un lider activ în mișcare, realizând că în cadrul WWO face parte dintr-o comunitate de oameni cu gândire similară. Astăzi, Barbara activează în cadrul echipei de facilitare europeană, contribuind la construirea rețelelor locale WWO în diferite țări europene.

Florina Bulzan

Florina Bulzan, mamă biologică, adoptivă și de înger, soție, terapeut prin dramă și joc în formare, povestitor, a crescut înconjurată de cărți și povești. A ajuns să vadă lumea poveștilor prin mai multe perechi de ochi: cei ai copilului fermecat de poveștile bunicului și de cărți, ai părintelui ce căuta un mod creativ de a comunica cu copiii săi, ai terapeutului care a descoperit o altă putere magică a poveștilor, harul vindecător. Povestea a devenit astfel unealta de acasă și de la muncă, fie aceasta ora de poveste din școli și grădinițe, fie ea asistarea terapeutică a copiilor și părinților ce se confruntau cu diverse dificultăți (furie, anxietate, deficit de atenție, dificultăți de relaționare etc)

Maria Mihali

Psihoterapeut co-fondator Grow Center și colaborator al echipei Areopagus, formare în Terapie Familială și Practică Sistemică, cu certificare în Cercul Siguranței, terapeut acreditat în Terapia Centrată pe Emoții ICEEFT; a urmat programe de dezvoltare personală de lungă durată  precum NLP Practitioner și Master NLP sub egida ITANLP, atestat ARONLP și EANLP și continua creșterea ei cu competențe de TBRI, Gestalt Play Psychotherapy și nu în ultimul rând, părinte adoptiv.

Alexandru Jurje

Alexandru Jurje, inginer preocupat de cele sfinte și pastor preocupat de cele pământești, căsătorit cu Debora, tatăl lui Maia și Cris, navighează apele învolburate ale vieții de soț, părinte și ghid al celor care mai caută pe Dumnezeu și care mai vor să facă ceva semnificativ în lume.

Flori Zilahi

Flori Zilahi este psihoterapeut autonom, în specialitatea psihoterapie familială sistemică. Este coordonator/co-trainer în cadrul programelor de formare Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus. Are experiență în lucrul cu familii, cupluri, copii și de asemenea coordonează grupuri de suport pentru persoanele aflate în impas (anxietate, depresie, dependențe). Formări ulterioare: Terapia Centrată pe Emoții (EFT), Intervenții Bazate pe Relații de Încredere (TBRI) și facilitator parental certificat Circle of Security®.

Karina Velescu

Karina Velescu este psihoterapeut autonom în specialitatea psihoterapie familială sistemică. Pe lângă munca din cabinet, este coordonator/co-trainer în cadrul programelor de formare în psihoterapie de la Institutul de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus. Are experiență în tematica traumei și lucrează cu familii, cupluri și indivizi cu diferite provocări. Are formare complementară în Terapia centrată pe emoții, este facilitator parental certificat Circle of Security® (Cercul Siguranței), iar în octombrie 2020 a obținut acreditarea ca practician TBRI® de la Karyn Purvis Institute of Child Development.

Flori Zilahi

Flori Zilahi este psihoterapeut autonom, în specialitatea psihoterapie familială sistemică. Este coordonator/co-trainer în cadrul programelor de formare Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus. Are experiență în lucrul cu familii, cupluri, copii și de asemenea coordonează grupuri de suport pentru persoanele aflate în impas (anxietate, depresie, dependențe). Formări ulterioare: Terapia Centrată pe Emoții (EFT), Intervenții Bazate pe Relații de Încredere (TBRI) și facilitator parental certificat Circle of Security®.

Ioana Todoran

Ioana Todoran este psihoterapeut sistemic, coach, formator și facilitator certificat al programului de educație parentală “Cercul siguranței”. Este fondatoarea grupului “De tine cine are grijă?” – primul grup de sprijin pentru părinții copiilor cu nevoi speciale din Timișoara.

Ca fost părinte de plasament, ea s-a specializat în abordarea copiilor cu istoric de traumă, urmând cursuri ca MWC (Mindfulness and Wellbeing of Children) și TBRI (Trust Based Relationship Intervention). Are un masterat în integrarea educațională a copiilor cu dizabilități și peste cincisprezece ani de experiență în acest domeniu.

Lucrează cu familii și adolescenți și este organizator al taberelor de reconectare în cuplu “Acasă”. Este căsătorită de douăzeci de ani și mamă a doi băieți.

Andra-Alexa Nistor

Andra-Alexa Nistor este psihoterapeut în specialitatea psihoterapie sistemică și lucrează în cabinet individual de psihologie. Are experiență în lucrul cu familiile cu copii adoptați si biologici pe diferite problematici. Are certificări în Terapia filială – utilizarea jocului și dramei în dezvoltarea relației de atașament părinte – copil și TBRI. În 2014 a obținut certificatul post master’s  program to promote successful domestic adoptions prin Universitatea Case Western Reserve.

Timișoara

Timișoara