Mirela Mihăileanu este formator acreditat Îngrijirea Competentă în Traumă (ICT) și Intervenția Bazată pe Relații de Încredere (TBRI) a susținut cursuri de Îngrijire competentă a copiilor cu istoric de traumă pentru sute de părinți adoptivi, familii de plasament, educatori și voluntari ca parte a Academiei de Training din cadrul Asociației Tzuby’s Kids, unde este membru fondator. Pasiunea Mirelei este de a înțelege modificările care au loc în biologia şi psihologia copilului care a suferit abuz, neglijarea severă, abandon și de a ajuta părinții și îngrijitorii copiilor să contribuie la vindecarea acestora. Convingerea Mirelei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă în care copiii să-și găsească apartenența, siguranța și echilibrul psiho-afectiv atât de necesar recuperării traumelor suferite.
Detalii preconferință 1
În cadrul preconferinței puteți participa doar la unul dintre cele 3 cursuri pe care ARFO le oferă. Aceste cursuri se adresează persoanelor care au un rol de îngrijire în viața copilului care a trecut prin traumă și anume: părinți adoptivi și de plasament, asistenți maternali, specialiști, educatori, voluntari etc
Înapoi la pagina principală11-13 mai | București
Summitul ARFO 2023
Călătorind împreună

Mirela Mihăileanu
Formator acreditat ICT și TBRI®
ICT cu Mirela Mihăileanu
Îngrijirea Competentă în Traumă (ICT) este un curs intensiv de 18 ore care cuprinde 9 module. Acesta se adresează persoanelor implicate sau interesate de înțelegerea copiilor cu istoric de traumă: părinți adoptivi și de plasament, educatori, specialiști, asistenți maternali, voluntari etc.
Modulul 1 Trauma și impactul acesteia în viața unui copil. Modulul este o introducere în deprinderile esențiale ale persoanei competente în îngrijirea copiilor care au suferit traume și definirea tipurilor de traumă.
Modulul 2 Înțelegerea traumei și impactul acesteia în procesul de dezvoltare în funcție de vârstă. Va fi examinat impactul traumei în dezvoltarea copilului.
Modulul 3 Parcursul persoanei competente în îngrijirea copiilor care au suferit traume. O prezentare a celor șase caracteristici ale persoanei competente în îngrijirea copiilor care au suferit traume.
Modulul 4 – 9 Deprinderi esențiale:
- Creșterea maximă a siguranței senzoriale a copilului.
- Cum îl ajutăm pe copil să atenueze emoțiile copleșitoare și să dezvolte relații
- Cum îl ajutăm pe copil să își schimbe comportamentele dificile și să dezvolte relații
- Consolidarea relațiilor mai vechi și promovarea relațiilor noi, benefice
- Cum îl ajutăm pe copil să își accepte cu demnitate povestea de viață
- Cum să avem grijă de noi înșine în timp ce avem grijă de copii
Program Preconferință 1
Preconferințele vor începe cu înregistrarea participanților în data de 9 mai între orele 8:30 și 9:00, prânzul între 13:00 și 14:00, cina 18:00-19:00 și se vor încheia în data de 10 mai ora 18:00. Pentru parcurgerea integrală a cursurilor se vor acorda diplome de participare.
Marți
9 mai
- 8:30
- 9:00
- 11:00
- 11:15
- 13:00
- 14:00
- 16:00
- 16:15
- 18:00
- 19:00
- 21:00
Miercuri
10 mai
- 9:00
- 11:00
- 11:15
- 13:00
- 14:00
- 16:00
- 16:15
- 18:00
Locație eveniment
Aurrum Palace, Șos. Electronicii Nr. 19, Sector 2, București