Când vorbim despre reziliență este important să menționăm atașamentul, deoarece el este cel care facilitează reziliența.
Noi, adulții, oferim copiilor noștri siguranța și stabilitatea de care au nevoie în edificarea rezilienței.
În webinarul nostru vom vorbi despre strategii care facilitează dezvoltarea rezilienței copiilor, dar și despre capcanele care împiedică antrenarea rezilienței.
_________
Dana Nădăban
Psihoterapeut cu practică independentă de peste 20 de ani. A lucrat cu copiii care sufereau de traumă complexă în formă continuată în colaborare cu diverse asociații și fundații din țară. Specializată în psihoterapie rațional – emotivă și comportamentală, formator și psiholog clinician. Pe parcursul carierei a participat la numeroase cursuri de formare continuă – pentru angajații caselor de tip familial, pentru familiile adoptive sau de plasament – care au avut ca obiectiv prevenirea agravării epuizării cronice care se poate instala adesea la persoanele care lucrează în mediile de mai sus.
Din 2017 a iniţiat, organizat şi lecturat în tabere pentru copiii și adulți prin care aceștia au învățat să își gestioneze emoțiile, să îşi reducă stresul și să contracareze efectele sindromului de epuizare cronică (burnout).
Este căsătorită de peste 30 de ani, are 3 fii majori.