stendra kaufen usdt

About us

Romania Without Orphans (ARFO) unites NGOs, churches, companies, public and private persons, all having a single purpose: that each child should benefit from the love, support and safety of belonging to a family

Our hope is that, by working together, we would inspire and equip people “to learn to do right, seek justice and help the oppressed” and, above all, “take care of the orphans”. Among our initiatives we have the Annual Summit, the campaign “We also care”, “Orphan Sunday”, “The Consortium for Instructing in Understanding and Treating Trauma” and the “An unforgettable weekend” project.

More than simply creating a program, AFRO desires to mobilize our society towards caring for children in difficult situations. Our dream, therefore, is that Romania would become a country of people which invest their time, talents and resources in order to care for these children.

Traditional approaches are NOT solving the global orphan crisis

  • Funders select individual grantees
  • Organisations work separately and compete
  • Corporate and government sectors are often disconnected from foundations and non-profits
  • Measurements and evaluations attempt to isolate a particular organization’s impact
  • Large-scale change is assumed to depend on scaling organisations

Isolated Impact

Collective impact is a new paradigm. Multiple players in a movement work together to solve complex problems.

  • Understanding the social problems – and their solutions – arise from the interaction of many organisations within a larger system
  • Cross-sector alignment with government administrations, non-profit, philanthropic, and corporate sectors as partners
  • Organisations actively coordinating their actions and sharing lessons learned
  • Organisations working toward the same goal and tracking the same measure of progress

Collective Impact

ARFO’s values

Jesus Christ - God

God is directly and personally involved in protecting vulnerable children. Our motivation, passion, purpose and approach is based on His love for people, and especially for children in difficult situations. God’s relationship with humankind is defined by adoption. God has adopted us and is a Father to the orphan. He is at the center of the adoption initiative. (Exodus 22:21, 22, Deuteronomy 10:18, Psalm 10:14, Isaiah 58: 5 – 12, Isaiah 1:17, James 1:27, John 3:16, John 1:12, 13)

The child

Each child has intrinsic value and deserves the unconditional right of a holistic development. A child is not primarily a future adult, but a child is first and foremost the unique and precious creation of God.

The church

The Christian community, which reflects God’s sacrificial love, has the mandate to care for the orphan written in its DNA. (James 1:27)

The family

A healthy family is the best context in which a child can develop and grow/flourish. The biological family is the first option in which a child should grow up. But when children lose their first family, the solution is always found in another family.

The movement

We collaborate in bringing together all those who believe in these values in order to see them be embraced by the whole of society and to allow transformation to happen.

Excellency

Unconditional love is not enough. The way we care for children must be guided by knowledge and wisdom. We try to promote excellency in the way we care for children in accordance with Christian principles and the best research, studies and practices available.

ARFO Executive Team

Adiel Bunescu

Coordonator implicare biserici

Alex Ilie

Director Executiv

Alina Fizite

Manager

Andrei Ștefan

Coordonator Media & Marketing

Diana Adam

Asistent manager

Ligia Apăscăriței

Coordonator Training

Liviu Mihăileanu

Coordonator Lobby & Advocacy

Mirela Mihăileanu

Coordonator Training

Nathan Burke

Coordonator Training

ARFO Board

Corina Caba

Vicepreședinte

Liviu Mihăileanu

Președinte

Adiel Bunescu

Coordonator implicare biserici

Casiana Acsinte

Viorel Gaga

Ștefan Micliuc

Alexandru Jurje

ARFO Advisory Board

Nathan Burke

Tim Bailey

ARFO annual activity report

2019
2020
2021
higher dosage then standard Viagra
comprar tadalista tether usdt

Adiel Bunescu

Adiel Bunescu locuieste in Bucuresti, este căsătorit cu Simona și impreuna au patru copii: Erica, Sara, Vlad si Moise. A absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Fianaciar-Bancare din cadrul Universității Româno-Americane și a obținut un Master of Divinity de la Moody Graduate School (Moody Bible Institute).

Timp de șapte ani a lucrat cu tinerii și studenții și a contribuit la plantarea bisericii Missio Dei din Bucuresti. In prezent este pastor al Bisericii Missio Dei, precum și coach & trainer. În toate aceste roluri își îndeplinește vocația de a fi alături de oameni pentru a-i ajuta să se dezvolte, să își găsească direcția si sa isi atinga scopurile in viata personala, in afaceri sau in lucrarea crestina.

Împreună cu soția și copiii, Adiel a decis să primească în plasament si apoi sa adopte un copil cu mari probleme medicale, înțelegând că dragostea lui Dumnezeu ne învață să iubim la rândul nostru în modurile cele mai practice.

Alex Ilie

Împreună cu soția sa, Nati, Alex are 7 copii adoptați.

A studiat psihologie, sociologie dar și teologie și leadership.

De-a lungul timpului a ocupat diferite poziții ca profesor și director la liceu, director național pentru o organizație studențească sau pastor. Totdeauna a crezut că, credința creștină ar trebui trăită atât de radical încât singurele două posibile explicații să fie “voi sunteți nebuni sau Cristos este viu”.

Din 2015 Alex este director executiv al Alianței România fără Orfani, aducând împreună sute de ONGuri, biserici și alte instituții, animate de un singur vis: Fiecare copil din România să crească într-o familie permanentă dedicată bunăstării lui.

Este pasionat și fascinat de complexitatea ființei umane. De cărți, călătorii, filme, de o cafea bună dar niciuna din acestea singur ci animate de o discuție bună. Se consideră un om bogat în mod special datorită câtorva relații profunde din viața lui.

Alina Fizite

Andrei Ștefan

Andrei este căsătorit cu Tabita și împreună au două fete. A urmat studii de comunicare și teologie și este pasionat de content marketing. În decursul anilor a activat în diferite contexte cum ar fi organizații creștine și stații de radio iar în prezent lucrează ca freelancer în domeniul social media. Își dorește să contribuie, alături de echipa ARFO, la împlinirea visului unei Românii fără orfani, în care fiecare copil se bucură de grija și dragostea unei familii.

Diana Adam

Ligia Apăscăriței

Ligia Apăscăriței, este o persoană pasionată de a cunoaște și ajuta oamenii, fiind sensibilizată de persoanele care au suferit traume.

Este psiholog, licențiat în anul 2007, la Univ.A.I.Cuza, Iași, cu master în Terapii de Familie și Cuplu (2009), având studii/cursuri în Teologie CDE, psihoterapeut de familie și cuplu acreditat COPSI, cu peste 15 ani experiență în lucrul cu copiii, adolescenții și tinerii.

Este consilier creștin și trainer al Cursului de Formare în Consilierea Creștină certificat în cadrul Asociației Consilierilor Creștini din România, formator acreditat de CNFPA și trainer în ICT (Îngrijirea Competentă în Traumă) și în TBRI (Intervenția Bazată pe Relații de Încredere), cursuri organizate de Alianța România Fără Orfani

A participat la numeroase cursuri de formare și specializare în ce privește lucrul cu persoanele care suferă (PlayTherapy, Psihotrauma, etc.). A organizat și susținut conferințe pe diverse teme din domeniul consilierii, formarea atașamentului și prevenirea și intervenția în abuzul sexual fiind printre subiectele ei de interes.

A activat sub diverse roluri în viața oamenilor: ca sfătuitor, prieten, profesor, psiholog, terapeut, trainer, și mereu s-a identificat cu pasiunea de a sluji oamenilor în grupuri mici și personal. Unul dintre motto-urile preferate: “Viața înseamnă relații, restul sunt doar detalii.”

Liviu Mihăileanu

Liviu Mihăileanu este Președinte al Asociației Tzuby’s Kids, organism autorizat să desfășoare servicii în domeniul adopției interne, și Președinte al Bordului ARFO.

S-a alăturat echipei ARFO din iunie 2015 ca reprezentant al Alianţei pentru acţiuni de lobby şi advocacy, este coautor al primei cărţi despre activitatea de lobby din România și are o experienţă de peste 20 de ani în management şi consultanţă. A oferit asistenţă pentru conformarea instituțiilor publice cu reglementările Uniunii Europene şi a derulat proiecte majore în managementul riscului şi de conformitate. În prezent este lider al serviciilor de Knowledge Management pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa în cadrul unei firme multinaționale de consultanţă.

Liviu are doi copii adoptați, este formator acreditat ANC/CNFPA şi membru al Consorţiului de Traumă ARFO.

Mirela Mihăileanu

Mirela Mihăileanu este formator acreditat Îngrijirea Competentă în Traumă (ICT) și Intervenția Bazată pe Relații de Încredere (TBRI) a susținut cursuri de Îngrijire competentă a copiilor cu istoric de traumă pentru sute de părinți adoptivi, familii de plasament, educatori și voluntari ca parte a Academiei de Training din cadrul Asociației Tzuby’s Kids, unde este membru fondator. Pasiunea Mirelei este de a înțelege modificările care au loc în biologia şi psihologia copilului care a suferit abuz, neglijarea severă, abandon și de a ajuta părinții și îngrijitorii copiilor să contribuie la vindecarea acestora. Convingerea Mirelei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă în care copiii să-și găsească apartenența, siguranța și echilibrul psiho-afectiv atât de necesar recuperării traumelor suferite.

Nathan Burke

Corina Caba

Corina Caba, este Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea. Este asistent social de peste 20 de ani și împreună cu colegii săi au ajutat peste 400 de copii abandonați sau orfani să-și găsească familii iubitoare și permanente. Ea însăși a adoptat patru copii.

Pasiunea ei este de a vedea fiecare copil tratat ca cel mai important, indiferent de sex, etnie, dizabilități sau vârstă.

Convingerea Corinei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă și sigură. A lucrat toată viața împotriva instituționalizării copiilor și crede că ar trebui să fie doar două opțiuni pentru copil: familia biologică sau familia adoptivă.

Liviu Mihăileanu

Liviu Mihăileanu este Președinte al Asociației Tzuby’s Kids, organism autorizat să desfășoare servicii în domeniul adopției interne, și Președinte al Bordului ARFO.

S-a alăturat echipei ARFO din iunie 2015 ca reprezentant al Alianţei pentru acţiuni de lobby şi advocacy, este coautor al primei cărţi despre activitatea de lobby din România și are o experienţă de peste 20 de ani în management şi consultanţă. A oferit asistenţă pentru conformarea instituțiilor publice cu reglementările Uniunii Europene şi a derulat proiecte majore în managementul riscului şi de conformitate. În prezent este lider al serviciilor de Knowledge Management pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa în cadrul unei firme multinaționale de consultanţă.

Liviu are doi copii adoptați, este formator acreditat ANC/CNFPA şi membru al Consorţiului de Traumă ARFO.

Adiel Bunescu

Adiel Bunescu locuieste in Bucuresti, este căsătorit cu Simona și impreuna au patru copii: Erica, Sara, Vlad si Moise. A absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Fianaciar-Bancare din cadrul Universității Româno-Americane și a obținut un Master of Divinity de la Moody Graduate School (Moody Bible Institute).

Timp de șapte ani a lucrat cu tinerii și studenții și a contribuit la plantarea bisericii Missio Dei din Bucuresti. In prezent este pastor al Bisericii Missio Dei, precum și coach & trainer. În toate aceste roluri își îndeplinește vocația de a fi alături de oameni pentru a-i ajuta să se dezvolte, să își găsească direcția si sa isi atinga scopurile in viata personala, in afaceri sau in lucrarea crestina.

Împreună cu soția și copiii, Adiel a decis să primească în plasament si apoi sa adopte un copil cu mari probleme medicale, înțelegând că dragostea lui Dumnezeu ne învață să iubim la rândul nostru în modurile cele mai practice.

Casiana Acsinte

Mamă a două fetițe născute din inimă și a unui băiețel născut din burtică, medic rezident pediatru, trainer al cursului Îngrijirea Competentă în Traumă, oferit de Alianța România Fără Orfani.

Viorel Gaga

Ștefan Micliuc

Alexandru Jurje

Alexandru Jurje, inginer preocupat de cele sfinte și pastor preocupat de cele pământești, căsătorit cu Debora, tatăl lui Maia și Cris, navighează apele învolburate ale vieții de soț, părinte și ghid al celor care mai caută pe Dumnezeu și care mai vor să facă ceva semnificativ în lume.

Nathan Burke

Tim Bailey

About us

About us