În Duminica Orfanului, creștinii sunt chemați să dea atenție orfanilor.

Noi suntem un popor chemat să apere pe cei fără tată… să aibă grijă de copilul care nu are nici o familie… și să vizităm pe orfani în necazurile lor.

Fiecare eveniment este organizat în Biserici la nivel local.

Predicile, întâlniri în grupuri mici, concerte, adunări de rugăciune, mese comune și activități cu tinerii sunt câteva idei pentru a informa și motiva pe credincioși să înțeleagă chemarea lui Dumnezeu ca să aibă grijă de orfani și să se implice prin ceea ce poate ca un răspuns la această chemare. Mesajul va veni din mai multe surse, având o singură voce.

Fii lumină în orașul tău!

Înscrie-te și fii lumină în Duminica Orfanului

Suntem aici pentru tine!

Echipa noastră dorește să îți ofere resurse de care ai nevoie pentru a participa la Duminica Orfanului. Mai jos sunt câțiva pași simpli care te vor ajuta să poți folosi gratuit materialele și pachetele de pe site-ul nostru. Dacă ai nevoie de ajutor în continuare, te rugăm să nu eziți să ne contactezi. Dumnezeu să te binecuvânteze și să ajungă la mulți copii orfani prin loialitatea voastră în slujire.

resurse arfo

Sugestii de activități:

Serviciu de biserică dedicat

 • predică
 • materiale video
 • mărturie familie adoptatoare
 • rugăciune
 • Lanț de rugăciune pentru orfani
 • tricou duminica orfanului

25 minute din Întâlnirea Bisericii

 • materiale video
 • mărturie familie adoptatoare
 • rugăciune pentru orfani

10 minute din Întâlnirea Bisericii

 • materiale video
 • rugăciune pentru orfani
Jason Johnson la Summitul ARFO 2020

Jason Johnson la Summitul ARFO 2020

Jason Johnson
Duminica Orfanului, Video
Dr Krish Kandiah Summitul ARFO 2020

Dr Krish Kandiah la Summitul ARFO 2020

Dr Krish Kandiah
Duminica Orfanului, Video
Duminica Orfanului Youtube Playlist

Duminica Orfanului Youtube Playlist

ARFO
Duminica Orfanului, Video
Ghid pentru o oră de rugăciune pentru orfani

Ghid pentru "o oră de rugăciune pentru orfani"

ARFO
Document, Duminica Orfanului, Ghid
30 de lucruri pe care oricine le poate face pentru Duminica orfanului

30 de lucruri pe care oricine le poate face pentru Duminica orfanului

ARFO
Document, Duminica Orfanului

Întrebări despre Duminica Orfanului

În Duminica Orfanului, creștinii din întreaga lume sărbătoresc dragostea lui Dumnezeu, Cel care „apără cauza orfanului” și care ne cheamă să facem același lucru. În esență, Duminica Orfanului face cunoscut caracterul adevărat al lui Dumnezeu și latura vizibilă a Evangheliei prin intermediul credincioșilor care împărtășesc inima Lui de Tată prin adopție, îngrijire și slujire globală a orfanilor.

Dumnezeu este preocupat în mod profund și personal de cauza orfanilor (Deuteronom 10:18, Psalmul 68: 5-6). El îi cheamă pe copiii Săi să împărtășească această pasiune și să aducă fiecărui copil dragostea lui Isus Hristos atât prin cuvânt, cât și prin faptă (Isaia 1:17, Iacov 1:27, Matei 25:40). Duminica Orfanului reamintește Bisericii acest adevăr, fiind o chemare la acțiune.

Fiecare eveniment sau activitate din Duminica Orfanului este concepută la nivel local, de credincioșii din biserica respectivă. Așadar, evenimentele variază în funcție de oamenii și bisericile implicate. De exemplu: predici și/sau lecții de școală duminicală despre inima lui Dumnezeu pentru orfani, materiale video, mărturii ale celor care au adoptat, întâlniri de rugăciune, zile de post și mese simple, strângeri de fonduri, provocarea de a deveni familie adoptivă.

Site-ul Duminica Orfanului cuprinde idei și resurse pentru evenimente locale: posterul evenimentului, videoclipuri, idei pentru activități, ghid de studiu sau schiță de predică.

Multe vieți sunt transformate atunci când creștinii răspund chemării lui Dumnezeu de a purta de grijă orfanilor. Orfanii și tinerii adoptați sunt schimbați pentru totdeauna. Dar asta nu se oprește aici. Creștinii la rândul lor sunt schimbați, de la o religiozitate orientată spre sine, către ucenicia adevărată, sacrificială. Bisericile cresc și ele, deoarece atunci când comunitatea vede inima lui Dumnezeu, o va oglindi mai departe. Nu în cele din urmă, lumea din jurul nostru va fi transformată văzând Evanghelia tangibilă în adopția creștină, în plasament și în lucrarea de îngrijire a orfanilor la nivel național/global.

Campania Duminica Orfanului în România este condusă de Alianța România fără Orfani (ARFO), o alianță națională de organizații și biserici dedicate Evangheliei și orfanului. La nivel internațional Duminica orfanului este inițiată de CAFO (Alianța creștină pentru orfani) care reunește peste 180 de organizații de încredere, de la Family Life, Bethany Christian Services și Show Hope, până la Focus on the Family, Buckner International și Compassion International. Cel mai important, Duminica Orfanului este marcată anual prin mii de evenimente dedicate în întreaga lume.

Pentru orice întrebare ne poți contacta la adresa de e-mail: contact@romaniafaraorfani.ro, pagina de facebook a evenimentului, sau la telefon 072 613 8601

Îți oferim 3 propuneri de organizare:

 • Serviciu de biserică dedicat : predică, materiale video, mărturie familie adoptatoare, rugăciune, Lanț de rugăciune pentru orfani, tricou duminica orfanului
 • 25 min din Întâlnirea Bisericii: Material video, mărturie familie adoptatoare și rugăciune pentru orfani
 • 10 min din Întâlnirea bisericii : Material video și rugăciune pentru orfani

Te rugăm să te înscri pe harta Duminicii Orfanului! Vrem să vedem România acoperită de persoane și biserici în Noiembrie. Nicio activitate nu este prea mică!