silvitra acquisto
viagra token
Summitul ARFO 2024
Regional

Desfășurare eveniment

Participanții sunt așteptați în intervalul 8:15 – 9:00 pentru check-in și cafea. Summitul începe la ora 09:00 cu sesiunea plenară și se va încheia la ora 19:00. Va conține două sesiuni în plen și patru workshop-uri pe diverse teme de interes pe care le veți alege în proximitatea evenimentului.

Program Summit
2 noiembrie

8:15
9:00
11:00
12:00
12:30
13:30
15:00
16:00
17:00
17:30
19:00
Check-in și cafea
Sesiune plenară 1
Workshop 1
Pauză cafea & snacks
Workshop 2
Masă Prânz
Workshop 3
Workshop 4
Pauză cafea și snacks
Sesiune plenară 2
Încheiere

Locație eveniment

Asociația Creștină Aletheia
Bulevardul Liviu Rebreanu 165, Timișoara

Este chiar la intersecția dintre bulevardul Liviu Rebreanu cu Bulevardul Sudului

Workshopuri

Ioana Todoran

Psiholog și Psihoterapeut

Minunatul meu copil dificil – strategii pentru un parenting înțelept

În cadrul acestui atelier ne propunem  să privim la conceptul de ”copil dificil” și să înțelegem că fiecare copil are nevoi și potențial unic. Ne dorim să înțelegem și să explorăm cu empatie bagajul emoțional care poate să se ascundă în spatele unui comportament provocator și  să analizăm cu obiectivitate  situațiile dificile și să învățăm modalități de gestionare ale acestora, bazate pe înțelegere și comunicare empatică.

 Schița

  1.     Provocări specifice 
    • Dificultăți ale părintelui
    • Dificultăți ale copilului
  2. O schimbare de perspectivă
    • Despachetarea bagajelor
    • Renunțând la ”Atelierul de reparații” 
    • Vânătoarea de fluturi 
  1.     Planul F.O.C.U.S.

Rolul părintelui în integrarea copiilor adoptați în școala de masă: tehnici și resurse

Acest atelier este conceput pentru a sprijini părinții adoptivi în procesul complex de integrare a copiilor adoptați în sistemul de învățământ și în comunitatea școlară. Workshop-ul va aborda importanța unui parteneriat solid între părinți și școală, oferind participanților o varietate de tehnici și resurse pentru a asigura succesul și bunăstarea copiilor lor.

Obiectivele atelierului:

    • Înțelegerea procesului de integrare: explorarea etapelor cheie ale integrării copiilor adoptați în mediul școlar și identificarea factorilor care contribuie la o tranziție lină.
    • Tehnici de sprijin emoțional: oferirea de strategii pentru a ajuta copiii adoptați să-și gestioneze emoțiile și să-și dezvolte o identitate pozitivă în cadrul școlii.
    • Comunicare eficientă cu cadrele didactice: modalități prin care părinții pot colabora cu profesorii și personalul școlii pentru a crea un mediu educațional incluziv și adaptat nevoilor copilului.
    • Utilizarea resurselor comunitare: identificarea și accesarea resurselor disponibile, cum ar fi grupurile de sprijin, consilierii educaționali și programele extrașcolare, care pot contribui la integrarea cu succes a copiilor adoptați.

Alex Ilie

Director Executiv ARFO

Ligia Apăscăriței

Psiholog și Psihoterapeut

Atașamentul adulților și impactul acestuia asupra relației cu copiii

Cel mai mare cadou pe care îl poți face copilului tău este să fii un adult vindecat. Iar aceasta implica dezvoltarea unui stil de atașament securizant. Ce înseamnă? De ce este important atașamentul? Care sunt tipurile de atașament ale adulților și cum se reflectă acestea în relația cu copiii noștri? Vom aborda aceste aspecte și modalități practice prin care putem deveni adulți cu un atașament sigur dobândit, capabili să construiască relații vindecătoare cu copiii lor.

maria mihali

Maria Mihali

Psihoterapeut și părinte adoptiv

Mă simt în siguranță

Siguranța are un rol cheie în dezvoltarea vopiilor noștri. În acest worshop vom căuta să oferim siguranță, înțelegând că aceasta este o nevoie înnăscută. Ne propunem să ajutăm părinții să vadă nevoia din spatele comportamentului. Ne dorim să conștientizăm rolul relației de siguranță în dezvoltarea emoțională și să încurajăm părinții să reflecteze la modelul parental dobândit și cum se manifestă el azi ca să îl poată îmbunătăți.

 Niciodată nu e prea târziu să fim părinți altfel.

Dana Nădăban

Psihoterapeut

În lupta cu stresul

Descrierea:

S-ar putea ca reducerea stresului global resimțit și a sindromului de epuizare cronică (burnout) să fie perceput ca un obiectiv dificil de obținut. Totuși grija față de noi înșine și tehnicile terapeutice care ne stau la dispoziție sunt foarte simple. Efectul lor este maximizat de consecvența cu care le exersăm. Vă propun să abordăm din această perspectivă îngrijirea propriei persoane și de asemenea să explorăm împreună câteva tehnici, pe cât de ușoare, pe atât de eficiente.

Obiective:

–  conștientizarea impactului stresului cumulativ

–  împlinirea nevoilor de bază și efectul lor benefic

–  compasiunea de sine și efectul ei benefic

–  tehnici terapeutice eficiente pentru contracararea stresului

Eunice Tinca

Psiholog și trainer

Între limite și lupta de putere. Părinți de adolescenți

Atelierul este conceput special pentru părinții de adolescenți care doresc să înțeleagă mai bine dinamica relațiilor din această perioadă tumultoasă a vieții copilului lor. Adolescența este o etapă de tranziție, marcată de schimbări semnificative, atât fizice, cât și emoționale, iar părinții se confruntă adesea cu provocarea de a stabili limite sănătoase, menținând în același timp o relație de încredere și respect reciproc.

În cadrul acestui atelier interactiv, vom explora diverse strategii și tehnici pentru a naviga cu succes prin conflictele de putere care pot apărea între părinți și adolescenți. Vom discuta despre importanța stabilirii unor limite clare, dar flexibile, cum să comunicăm eficient pentru a reduce tensiunile și a evita escaladarea conflictelor.

Alăturați-vă nouă pentru a descoperi cum puteți să îmbunătățiți relația cu adolescentul dumneavoastră, să îi sprijiniți dezvoltarea autonomiei și să creați un mediu familial armonios. Acest atelier oferă instrumentele necesare pentru a transforma provocările adolescenței în oportunități de creștere și învățare, atât pentru părinți, cât și pentru copii.

Corina Caba

Fondator și Director Fundația Casa Speranței

Disciplina în cazul copiilor cu istoric de traumă

Acest workshop va aborda chestiuni importante întâlnite în modelarea comportamentului copiilor sau adolescenților cu istoric de traumă. Deși tendința noastră este de cele mai multe ori să încercăm schimbarea comportamentului rapid, acest workshop va pleda pentru abordarea schimbării într-o manieră mai profundă, țintind spre o transformare interioară și finalizând cu comportamentul. Creșterea copiilor și adolescenților care au suferit traume nu este ceva ce se se poate rezolva rapid, ci mai degrabă un maraton de manifestare a grijii și dragostei.

Simptomatologia abuzului - cum o recunoști la copii

Semnele şi simptomele fizice ale abuzului sunt uşor de identificat de un observator atent. Dar în cazul abuzurilor emoționale şi/sau sexuale simptomele sunt mai greu de constatat. În cadrul seminarului specialiştii din domeniile de psihologie şi asistență socială se vor familiariza cu procesul de identificare a diferitelor tipuri de abuzuri.

Mirela Mihăileanu

Formator acreditat ICT și TBRI®

Trauma și dificultățile de procesare senzorială

Workshop-ul se adresează părinților/îngrijitorilor de copii  care pot avea dificultăți în procesarea senzorială, chiar dacă au primit sau nu un diagnostic. Vom înțelege ce este procesarea senzorială și care este legătura dintre trauma pe care orfanii și copiii vulnerabili o întâmpină și provocările care rezultă din procesarea senzorială. Vom explora strategii practice zilnice care să vină în ajutorul celor implicați pentru a îmbunătăți calitatea vieții copilului cu dificultăți senzoriale.

Impactul traumei în dezvoltarea copiilor

În cadrul workshop-ului vom discuta despre modul în care trauma și stresul traumatic din copilărie pot impacta dezvoltarea psiho-emoțională a copilului, precum și despre strategii care să ajute la diminuarea efectelor negative. Vom încerca să identificăm tipurile de traumă, efectele pe care le poate avea atât asupra creierului, cât și asupra  atașamentului. Vom aborda câteva principii despre cum să fim părintele unui copil cu istoric traumatic.

Alexandru Jurje

Pastor și părinte adoptiv

Modele de implicare a bisericii

Pornind de la bazele biblice și teologice pentru care Biserica s-ar implica în ușurarea suferinței copiilor fără familie vom descrie și discuta câteva căi practice prin care Biserica se poate alătura celor care au făcut din adopția copiilor fără familie preocuparea lor centrală. 

Vom descrie modalitățile prin care ARFO poate asista bisericile și liderii acestora în promovarea și susținerea adopției?

Vom urmări:

Înțelegerea metaforei adopției prin care Apostolul Pavel descrie includerea creștinilor în noua familie a lui Dumnezeu și implicațiile acesteia asupra practicii adopției de către creștini. 

Descrierea câtorva modalități concrete în care Biserica poate oferi sprijin persoanelor, familiilor și organizațiilor implicate în adopție.

Liviu Mihăileanu

Președinte ARFO

Cum să adopți sau să iei un copil în plasament în România?

Descriere:

În acest workshop, vei învăța despre etapele adopției și plasamentului familial, precum și cum să te pregătești pentru fiecare dintre ele. Prezentarea este interactivă și include exemple concrete din cazuistica actuală, oferindu-ți o perspectivă practică și detaliată asupra procesului.

Obiective:

  1. Înțelegerea cadrului legal privind adopția și plasamentul familial în România. 
  2. Detalierea etapelor procesului adopției și a particularităților fiecărei etape, cu exemple concrete din practica curentă.

Alex Ilie

Director Executiv ARFO

Înfruntând minciuna - împreună

Unul din comportamentele cele mai dificile cu care se confruntă părinții adoptivi – și nu numai – este minciuna. Rănește, distruge încrederea și relațiile … În acest workshop vom încerca să răspundem împreună la două întrebări: de ce mint copiii și cum am putea să îi ajutăm să nu o mai facă. S-ar putea să descoperim idei și tehnici noi care să ne ajute la a reconstrui încrederea și la a ne reconecta cu copiii noștri.

Ligia Apăscăriței

Psiholog și Psihoterapeut

Cum să crești copii rezilienți

Reziliența este capacitatea de adaptare bine în fața adversităților, traumei, tragediei, amenințărilor sau surselor semnificative de stres. Una dintre cele mai mare dorințe și speranțe ale părinților este să crească copii rezilienți, capabili să-și revină din experiențele dificile.

În acest workshop vom discuta despre reacțiile copiilor la traumă, care sunt factorii cheie ce joacă un rol în dezvoltarea rezilienței și câteva dintre modalități prin care îi putem ajuta să o dezvolte pentru a avea succes.

Flori Zilahi

Psihoterapeut sistemic pentru familie si cuplu

Karina Velescu

Psihoterapeut sistemic pentru familie si cuplu

Ingredientul secret al părintelui de succes

Dacă am întreba ”Care este ingredientul secret care face ca un părinte să fie de succes, am primi răspunsuri destul de variate: disciplina, structura, organizarea, sau poate blândețea, înțelegerea, și chiar universalul… ”iubirea”. Ce vă propunem pentru acest workshop este un alt răspuns, și anume: 

Ingredientul secret pentru a fi un părinte de succes este părintele însuși! 

Vom învăța sau ne vom reaminti cum să fim în contact cu noi înșine, să ne observăm stările,  fiind conștienți de ceea ce aducem în interacțiune cu copiii noștri. Vom merge mai departe, spre a înțelege cum putem influența ceea ce se întâmplă în momentele dificile prin starea noastră emoțională și prin reacțiile noastre izvorâte dintr-un loc de echilibru și siguranță.

Laura Jacan

Psiholog și psihoterapeut

Copilul ideal vs copilul real în adopție – cum suprapunem cele două imagini pentru armonia de ACASĂ

Atunci când gândul adopției trece prin șira spinării ca un fior de iubire, în inima părinților începe nașterea și creșterea copilului lor. Încet se conturează o figură, un profil, comportamente, atitudini, moduri de a vorbi, de a gândi, acestea fiind mai micile sau mai marile așteptări pe care părinții adoptivi le au deja de la copilul lor. 

Pe măsură ce timpul trece, crește nerăbdarea, dar cresc și așteptările. În călătoria spre copilul din inimă, de la momentul atestării și până îl văd fizic, tot ceea ce își imaginează părinții adoptivi se poate transforma în așteptare, în setarea unor  țeluri înalte pe care, posibil, ca micuțul copil adoptat să nu le atingă. 

De asemenea, în această perioadă se adună multă tensiune, frustrare, se acutizeaza sentimentele de pierdere care există deja în sufletele adulților, iar riscul ca acestea să fie proiectate asupra copilului adoptat, în primele luni post-adopție, este mare.

 În cadrul workshop-ului, pe lângă jocuri cu înțeles, vom vorbi despre:

  • cum să gestionați mai bine, din punct de vedere emoțional, perioada de la atestare până la adopția propriu-zisă, în așa fel încât să aveți așteptări calibrate,
  • care este bagajul psihologic, pe baza rănii de abandon, cu care vine copilul și pe care e nevoie să-l cunoașteți,
  • cum să nu proiectați asupra copilului așteptările voastre, emoțiile voastre, nevoile voastre,
  • cum să reușiți cât de bine puteți să cunoașteți copilul adus ACASĂ prin prisma experiențelor lui anterioare,
  • ce înseamnă cu adevărat ACASĂ pentru un copil abandonat.
online priligy fortune healthcare

Ioana Todoran

Ioana Todoran este psihoterapeut sistemic, coach, formator și facilitator certificat al programului de educație parentală “Cercul siguranței”. Este fondatoarea grupului “De tine cine are grijă?” – primul grup de sprijin pentru părinții copiilor cu nevoi speciale din Timișoara.

Ca fost părinte de plasament, ea s-a specializat în abordarea copiilor cu istoric de traumă, urmând cursuri ca MWC (Mindfulness and Wellbeing of Children) și TBRI (Trust Based Relationship Intervention). Are un masterat în integrarea educațională a copiilor cu dizabilități și peste cincisprezece ani de experiență în acest domeniu.

Lucrează cu familii și adolescenți și este organizator al taberelor de reconectare în cuplu “Acasă”. Este căsătorită de douăzeci de ani și mamă a doi băieți.

Alex Ilie

Împreună cu soția sa, Nati, Alex are 7 copii adoptați.

A studiat psihologie, sociologie dar și teologie și leadership.

De-a lungul timpului a ocupat diferite poziții ca profesor și director la liceu, director național pentru o organizație studențească sau pastor. Totdeauna a crezut că, credința creștină ar trebui trăită atât de radical încât singurele două posibile explicații să fie “voi sunteți nebuni sau Cristos este viu”.

Din 2015 Alex este director executiv al Alianței România fără Orfani, aducând împreună sute de ONGuri, biserici și alte instituții, animate de un singur vis: Fiecare copil din România să crească într-o familie permanentă dedicată bunăstării lui.

Este pasionat și fascinat de complexitatea ființei umane. De cărți, călătorii, filme, de o cafea bună dar niciuna din acestea singur ci animate de o discuție bună. Se consideră un om bogat în mod special datorită câtorva relații profunde din viața lui.

Ligia Apăscăriței

Ligia Apăscăriței, este o persoană pasionată de a cunoaște și ajuta oamenii, fiind sensibilizată de persoanele care au suferit traume.

Este psiholog, licențiat în anul 2007, la Univ.A.I.Cuza, Iași, cu master în Terapii de Familie și Cuplu (2009), având studii/cursuri în Teologie CDE, psihoterapeut de familie și cuplu acreditat COPSI, cu peste 15 ani experiență în lucrul cu copiii, adolescenții și tinerii.

Este consilier creștin și trainer al Cursului de Formare în Consilierea Creștină certificat în cadrul Asociației Consilierilor Creștini din România, formator acreditat de CNFPA și trainer în ICT (Îngrijirea Competentă în Traumă) și în TBRI (Intervenția Bazată pe Relații de Încredere), cursuri organizate de Alianța România Fără Orfani

A participat la numeroase cursuri de formare și specializare în ce privește lucrul cu persoanele care suferă (PlayTherapy, Psihotrauma, etc.). A organizat și susținut conferințe pe diverse teme din domeniul consilierii, formarea atașamentului și prevenirea și intervenția în abuzul sexual fiind printre subiectele ei de interes.

A activat sub diverse roluri în viața oamenilor: ca sfătuitor, prieten, profesor, psiholog, terapeut, trainer, și mereu s-a identificat cu pasiunea de a sluji oamenilor în grupuri mici și personal. Unul dintre motto-urile preferate: “Viața înseamnă relații, restul sunt doar detalii.”

Maria Mihali

Psihoterapeut co-fondator Grow Center și colaborator al echipei Areopagus, formare în Terapie Familială și Practică Sistemică, cu certificare în Cercul Siguranței, terapeut acreditat în Terapia Centrată pe Emoții ICEEFT; a urmat programe de dezvoltare personală de lungă durată  precum NLP Practitioner și Master NLP sub egida ITANLP, atestat ARONLP și EANLP și continua creșterea ei cu competențe de TBRI, Gestalt Play Psychotherapy și nu în ultimul rând, părinte adoptiv.

Dana Nădăban

Psihoterapeut cu practică independentă de peste 20 de ani. A lucrat cu copiii care sufereau de traumă complexă în formă continuată în colaborare cu diverse asociații și fundații din țară. Specializată în psihoterapie rațional – emotivă și comportamentală, formator și psiholog clinician. Pe parcursul carierei a participat la numeroase cursuri de formare continuă – pentru angajații caselor de tip familial, pentru familiile adoptive sau de plasament – ce au avut ca obiectiv prevenirea agravării epuizării cronice care se poate instala adesea la persoanele care lucrează în mediile de mai sus.

Din 2017 a iniţiat, organizat şi lecturat în tabere pentru copiii și adulți prin care aceștia au învățat să își gestioneze emoțiile, să îşi reducă stresul și să contracareze efectele sindromului de epuizare cronică (burnout).

Este căsătorită de peste 30 de ani, are 3 fii majori.

Eunice Tinca

Psiholog și psihoterapeut în supervizare acreditat de COPSI în psihologia familiei, cu formare complementară în psihologia familiei, în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.
Licențiată în Psihologie și Psihopedagogie Specială, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș. Trainer în TBRI (Intervenția Bazată pe Relații de Încredere) și în ICT (Îngrijirea Competentă în Traumă), cursuri organizate de Alianța România fără Orfani.

Misiunea ei este de a sprijini familiile și de a ajuta copiii să se dezvolte într-un mod armonios. Îi place să interacționez cu copiii, să îi asculte și să le observe comportamentul. Din munca cu copiii de-a lungul timpului a învățat să le respecte ritmul de dezvoltare și să fie un ”detectiv” în ceea ce privește emoțiile și nevoile neîmplinite din spatele comportamentelor provocatoare și dificile.

Corina Caba

Corina Caba, este Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea. Este asistent social de peste 20 de ani și împreună cu colegii săi au ajutat peste 400 de copii abandonați sau orfani să-și găsească familii iubitoare și permanente. Ea însăși a adoptat patru copii.

Pasiunea ei este de a vedea fiecare copil tratat ca cel mai important, indiferent de sex, etnie, dizabilități sau vârstă.

Convingerea Corinei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă și sigură. A lucrat toată viața împotriva instituționalizării copiilor și crede că ar trebui să fie doar două opțiuni pentru copil: familia biologică sau familia adoptivă.

Mirela Mihăileanu

Mirela Mihăileanu este formator acreditat Îngrijirea Competentă în Traumă (ICT) și Intervenția Bazată pe Relații de Încredere (TBRI) a susținut cursuri de Îngrijire competentă a copiilor cu istoric de traumă pentru sute de părinți adoptivi, familii de plasament, educatori și voluntari ca parte a Academiei de Training din cadrul Asociației Tzuby’s Kids, unde este membru fondator. Pasiunea Mirelei este de a înțelege modificările care au loc în biologia şi psihologia copilului care a suferit abuz, neglijarea severă, abandon și de a ajuta părinții și îngrijitorii copiilor să contribuie la vindecarea acestora. Convingerea Mirelei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă în care copiii să-și găsească apartenența, siguranța și echilibrul psiho-afectiv atât de necesar recuperării traumelor suferite.

Alexandru Jurje

Alexandru Jurje, inginer preocupat de cele sfinte și pastor preocupat de cele pământești, căsătorit cu Debora, tatăl lui Maia și Cris, navighează apele învolburate ale vieții de soț, părinte și ghid al celor care mai caută pe Dumnezeu și care mai vor să facă ceva semnificativ în lume.

Liviu Mihăileanu

Liviu Mihăileanu este tată adoptiv și doctor în teologie, cu o specializare în teologia adopției și implicarea comunităților creștine în adopție. Este președintele Alianței România Fără Orfani, membru al bordului World Without Orphans Europe și președinte al Asociației Tzuby’s Kids.

Începând din 2015, Tzuby’s Kids a sprijinit peste 3.000 de părinți adoptivi și de plasament, psihologi și asistenți sociali în îngrijirea copiilor cu istoric de traumă, precum și sute de copii în integrarea acestora în familii adoptive și de plasament. 

În ultimii 10 ani, Liviu Mihăileanu a fost direct implicat în modificarea legislației privind protecția drepturilor copilului și regimul juridic al adopției în România. Aceste modificări legislative au contribuit la schimbarea filosofiei de intervenție a sistemului de protecție prin prioritizarea intervenției familiale.

Alex Ilie

Împreună cu soția sa, Nati, Alex are 7 copii adoptați.

A studiat psihologie, sociologie dar și teologie și leadership.

De-a lungul timpului a ocupat diferite poziții ca profesor și director la liceu, director național pentru o organizație studențească sau pastor. Totdeauna a crezut că, credința creștină ar trebui trăită atât de radical încât singurele două posibile explicații să fie “voi sunteți nebuni sau Cristos este viu”.

Din 2015 Alex este director executiv al Alianței România fără Orfani, aducând împreună sute de ONGuri, biserici și alte instituții, animate de un singur vis: Fiecare copil din România să crească într-o familie permanentă dedicată bunăstării lui.

Este pasionat și fascinat de complexitatea ființei umane. De cărți, călătorii, filme, de o cafea bună dar niciuna din acestea singur ci animate de o discuție bună. Se consideră un om bogat în mod special datorită câtorva relații profunde din viața lui.

Ligia Apăscăriței

Ligia Apăscăriței, este o persoană pasionată de a cunoaște și ajuta oamenii, fiind sensibilizată de persoanele care au suferit traume.

Este psiholog, licențiat în anul 2007, la Univ.A.I.Cuza, Iași, cu master în Terapii de Familie și Cuplu (2009), având studii/cursuri în Teologie CDE, psihoterapeut de familie și cuplu acreditat COPSI, cu peste 15 ani experiență în lucrul cu copiii, adolescenții și tinerii.

Este consilier creștin și trainer al Cursului de Formare în Consilierea Creștină certificat în cadrul Asociației Consilierilor Creștini din România, formator acreditat de CNFPA și trainer în ICT (Îngrijirea Competentă în Traumă) și în TBRI (Intervenția Bazată pe Relații de Încredere), cursuri organizate de Alianța România Fără Orfani

A participat la numeroase cursuri de formare și specializare în ce privește lucrul cu persoanele care suferă (PlayTherapy, Psihotrauma, etc.). A organizat și susținut conferințe pe diverse teme din domeniul consilierii, formarea atașamentului și prevenirea și intervenția în abuzul sexual fiind printre subiectele ei de interes.

A activat sub diverse roluri în viața oamenilor: ca sfătuitor, prieten, profesor, psiholog, terapeut, trainer, și mereu s-a identificat cu pasiunea de a sluji oamenilor în grupuri mici și personal. Unul dintre motto-urile preferate: “Viața înseamnă relații, restul sunt doar detalii.”

Flori Zilahi

Flori Zilahi este psihoterapeut autonom, în specialitatea psihoterapie familială sistemică. Este coordonator/co-trainer în cadrul programelor de formare Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus. Are experiență în lucrul cu familii, cupluri, copii și de asemenea coordonează grupuri de suport pentru persoanele aflate în impas (anxietate, depresie, dependențe). Formări ulterioare: Terapia Centrată pe Emoții (EFT), Intervenții Bazate pe Relații de Încredere (TBRI) și facilitator parental certificat Circle of Security®.

Karina Velescu

Karina Velescu este psihoterapeut autonom în specialitatea psihoterapie familială sistemică. Pe lângă munca din cabinet, este coordonator/co-trainer în cadrul programelor de formare în psihoterapie de la Institutul de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus. Are experiență în tematica traumei și lucrează cu familii, cupluri și indivizi cu diferite provocări. Are formare complementară în Terapia centrată pe emoții, este facilitator parental certificat Circle of Security® (Cercul Siguranței), iar în octombrie 2020 a obținut acreditarea ca practician TBRI® de la Karyn Purvis Institute of Child Development.

Laura Jacan

Laura Jacan, psiholog și psihoterapeut, mama Marei de 13 ani.
Iremediabil, îndrăgostită de copii și de universul lor afectiv interior, de capacitățile lor de a controla întreaga constelație din familie și de sinceritatea crudă ce-i caracterizează în orice context.

A absolvit facultatea de psihologie în 2001, parcurgând, apoi, un master în Cosiliere familială și de cuplu și unul în Adopția copilului, dar și un program de studii postuniversitare în Dezvoltarea copilului mic și relațiile sale interpersonale. Activitatea de psiholog clinician și-a desfășurat-o în domeniul protecției copilului, până în anul 2012. Formarea ca psihoterapeut adlerian s-a sfârșit în anul 2012, iar de atunci a lucrat în structuri private (ONG-uri, instituții medicale private), ca psiholog și psihoterapeut.

Sunt 23 de ani de activitate intensă alături de familii și copii, iar în prezent este psiholog și psihoterapeut în cadrul clinicii de pediatrie Neoped (Timișoara), unde desfășoară activități de consiliere, psihoterapie, workshop-uri pentru părinți și cadre didactice, președinte al Asociației Neoped, reprezentant al primarului în Consiliul de Administrație al unei școli din Timișoara, dar și co-fondator al unui proiect educațional, Neopeducația. Neopeducația are ca scop educarea părinților și a cadrelor didactice din învățământul pre-școlar și școlar, cu speranța pregătirii unor generații de copii echilibrate, evoluate din punct de vedere emoțional, spiritual, comportamental, generații de copii mai conectate la sine și la ceilalți. Mesajul general al acestui proiect este Noi nu ne naștem părinți, ci devenim. Acest proiect vizează și componenta de adopție, acesta fiind unul din domeniile majore de interes: pregătirea familiilor adoptive pentru a aduce ACASĂ copilul mult așteptat, visat, dorit.

Timișoara

Timișoara