silvitra acquisto
viagra token
Summitul ARFO 2024
Regional

Desfășurare eveniment

Participanții sunt așteptați în intervalul 8:15 – 9:00 pentru check-in și cafea. Summitul începe la ora 09:00 cu sesiunea plenară și se va încheia la ora 19:00. Va conține două sesiuni în plen și patru workshop-uri pe diverse teme de interes pe care le veți alege în proximitatea evenimentului.

Program Summit
23 noiembrie

8:15
9:00
11:00
12:00
12:30
13:30
15:00
16:00
17:00
17:30
19:00
Check-in și cafea
Sesiune plenară 1
Workshop 1
Pauză cafea & snacks
Workshop 2
Masă Prânz
Workshop 3
Workshop 4
Pauză cafea și snacks
Sesiune plenară 2
Încheiere

Costuri

Summit
100 lei 130lei

  • 2 sesiuni plenare
  • 4 workshop-uri
  • Masă prânz
  • Snackuri și cafea
  • Materiale Summit

Preț early booking
până pe 11 noiembrie!

Vreau să mă înscriu

Summit (copil 5 – 12 ani)
50 lei 60lei

  • Activități recreative, fun
  • Snackuri
  • Activități terapeutice
  • Masa prânz
  • Oferim îngrijire copii doar 
pe perioada Summit-ului

Preț early booking
până pe 11 noiembrie!

Vreau să mă înscriu

Locație eveniment

Centrul Creștin Brașov

Str Ioan Socec nr 1

Workshopuri

În curs de actualizare.

Ioana Todoran

Psiholog și Psihoterapeut

Minunatul meu copil dificil – strategii pentru un parenting înțelept

Acest atelier este conceput pentru a sprijini părinții adoptivi în înțelegerea și abordarea provocărilor specifice pe care le pot întâmpina în creșterea copiilor adoptați. Ne vom concentra pe strategii și tehnici care să ajute la navigarea comportamentelor dificile și la crearea unui mediu de sprijin și înțelegere în familie.În cadrul acestui atelier ne propunem:

  • să privim la conceptul de ”copil dificil” și să înțelegem că fiecare copil are nevoi și potențial unic
  • să înțelegem și să explorăm cu empatie bagajul emoțional care poate să se ascundă în spatele unui comportament provocator
  • să analizăm cu obiectivitate  situațiile dificile și să învățăm modalități de gestionare ale acestora, bazate pe înțelegere și comunicare empatică

Construirea siguranței emoționale în familie. De la ”casă” la ”acasă”

Acest atelier interactiv este destinat părinților adoptivi și profesioniștilor din domeniul adopției care doresc să creeze un mediu familial sigur și suportiv pentru copiii adoptați. Evenimentul va explora conceptul de siguranță emoțională și va oferi participanților strategii și resurse pentru a transforma o locuință într-un adevărat „acasă”, unde copiii se simt iubiți, înțeleși și sprijiniți.

Obiectivele atelierului:

  • Definirea siguranței emoționale: înțelegerea importanței unui mediu familial stabil și plin de iubire, esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor adoptați.
  • Tehnici de comunicare și conectare: descoperirea metodelor de comunicare eficientă care ajută la consolidarea relației părinte-copil, promovând deschiderea și încrederea.
  • Gestionarea emoțiilor și comportamentului: oferirea de strategii pentru a ajuta copiii să-și exprime și să își gestioneze emoțiile într-un mod sănătos, reducând anxietatea și comportamentele disruptive.

Crearea unui mediu favorabil: Identificarea factorilor de mediu și a rutinei care contribuie la crearea unei atmosfere calme și primitoare în familie.

Alex Ilie

Director Executiv ARFO

Ligia Apăscăriței

Psiholog și Psihoterapeut

Atașamentul adulților și impactul acestuia asupra relației cu copiii

Cel mai mare cadou pe care îl poți face copilului tău este să fii un adult vindecat. Iar aceasta implica dezvoltarea unui stil de atașament securizant. Ce înseamnă? De ce este important atașamentul? Care sunt tipurile de atașament ale adulților și cum se reflectă acestea în relația cu copiii noștri? Vom aborda aceste aspecte și modalități practice prin care putem deveni adulți cu un atașament sigur dobândit, capabili să construiască relații vindecătoare cu copiii lor.

Ligia Apăscăriței

Psiholog și Psihoterapeut

Cum să crești copii rezilienți

Reziliența este capacitatea de adaptare bine în fața adversităților, traumei, tragediei, amenințărilor sau surselor semnificative de stres. Una dintre cele mai mare dorințe și speranțe ale părinților este să crească copii rezilienți, capabili să-și revină din experiențele dificile.

În acest workshop vom discuta despre reacțiile copiilor la traumă, care sunt factorii cheie ce joacă un rol în dezvoltarea rezilienței și câteva dintre modalități prin care îi putem ajuta să o dezvolte pentru a avea succes.

Corina Lung

Psiholog clinician și Psihoterapeut

Gestionarea anxietății copiilor în 5 pași

Acest workshop ne ajută să recunoaștem semnele și simptomele generale ale anxietății la copii, să facem diferența între diferite tipuri de anxietate și să intervenim în reducerea stării de anxietate situațională la copii, prin 5 pași concreți.  Sesiunea va avea și o parte de Q&A, dedicată participanților și se adresează adulților care se ocupă de îngrijirea, educația sau/și  creșterea copiilor. Vă aștept cu drag!

Tim și Caroline Bailey

Părinți adoptivi și consilieri

Oboseala compasiunii. Trauma secundară.

Oboseala compasiunii este epuizarea fizică și psihică și retragerea emoțională ulterioară experimentată de cei care îngrijesc oamenii în situații dificile pe o perioadă lungă de timp. Oboseala compasiunii este obișnuită pentru îngrijitorii persoanelor cu istoric de traumă, nevoi speciale, boli cronice etc., precum şi cei care sunt în profesia de a-i ajuta pe alții (consilierea, asistența socială, etc). Frumosul dar al empatiei și al compasiunii poate deveni cu ușurință deformat atunci când încetăm să avem autocompasiune și ne depășim propriile limite. Vino să descoperim împreună cum să recunoști oboseala compasiunii și cum poți face pași către vindecarea personală. Te așteptăm!

Eunice Tinca

Psiholog și trainer

Parenting pentru o valoare de sine sănătoasă

Atelierul este dedicat părinților care doresc să construiască relații solide și sănătoase cu copiii lor, folosind principii de respect, empatie și comunicare deschisă. În cadrul acestui atelier, veți învăța tehnici pentru a gestiona comportamentele dificile fără pedepse, a stimula cooperarea și autonomia copiilor și a transforma conflictele în oportunități de conectare. Veniți să descoperiți cum puteți crea un mediu familial pozitiv, susținând dezvoltarea emoțională și fericirea copilului dumneavoastră.

Între limite și lupta de putere. Părinți de adolescenți

Atelierul este conceput special pentru părinții de adolescenți care doresc să înțeleagă mai bine dinamica relațiilor din această perioadă tumultoasă a vieții copilului lor. Adolescența este o etapă de tranziție, marcată de schimbări semnificative, atât fizice, cât și emoționale, iar părinții se confruntă adesea cu provocarea de a stabili limite sănătoase, menținând în același timp o relație de încredere și respect reciproc.

În cadrul acestui atelier interactiv, vom explora diverse strategii și tehnici pentru a naviga cu succes prin conflictele de putere care pot apărea între părinți și adolescenți. Vom discuta despre importanța stabilirii unor limite clare, dar flexibile, cum să comunicăm eficient pentru a reduce tensiunile și a evita escaladarea conflictelor.

Alăturați-vă nouă pentru a descoperi cum puteți să îmbunătățiți relația cu adolescentul dumneavoastră, să îi sprijiniți dezvoltarea autonomiei și să creați un mediu familial armonios. Acest atelier oferă instrumentele necesare pentru a transforma provocările adolescenței în oportunități de creștere și învățare, atât pentru părinți, cât și pentru copii.

Corina Caba

Fondator și Director Fundația Casa Speranței

Disciplina în cazul copiilor cu istoric de traumă

Acest workshop va aborda chestiuni importante întâlnite în modelarea comportamentului copiilor sau adolescenților cu istoric de traumă. Deși tendința noastră este de cele mai multe ori să încercăm schimbarea comportamentului rapid, acest workshop va pleda pentru abordarea schimbării într-o manieră mai profundă, țintind spre o transformare interioară și finalizând cu comportamentul. Creșterea copiilor și adolescenților care au suferit traume nu este ceva ce se se poate rezolva rapid, ci mai degrabă un maraton de manifestare a grijii și dragostei.

Simptomatologia abuzului - cum o recunoști la copii

Semnele şi simptomele fizice ale abuzului sunt uşor de identificat de un observator atent. Dar în cazul abuzurilor emoționale şi/sau sexuale simptomele sunt mai greu de constatat. În cadrul seminarului specialiştii din domeniile de psihologie şi asistență socială se vor familiariza cu procesul de identificare a diferitelor tipuri de abuzuri.

Mirela Mihăileanu

Formator acreditat ICT și TBRI®

Trauma și dificultățile de procesare senzorială

Workshop-ul se adresează părinților/îngrijitorilor de copii  care pot avea dificultăți în procesarea senzorială, chiar dacă au primit sau nu un diagnostic. Vom înțelege ce este procesarea senzorială și care este legătura dintre trauma pe care orfanii și copiii vulnerabili o întâmpină și provocările care rezultă din procesarea senzorială. Vom explora strategii practice zilnice care să vină în ajutorul celor implicați pentru a îmbunătăți calitatea vieții copilului cu dificultăți senzoriale.

Impactul traumei în dezvoltarea copiilor

În cadrul workshop-ului vom discuta despre modul în care trauma și stresul traumatic din copilărie pot impacta dezvoltarea psiho-emoțională a copilului, precum și despre strategii care să ajute la diminuarea efectelor negative. Vom încerca să identificăm tipurile de traumă, efectele pe care le poate avea atât asupra creierului, cât și asupra  atașamentului. Vom aborda câteva principii despre cum să fim părintele unui copil cu istoric traumatic.

Adiel Bunescu

Pastor

Modele de implicare a bisericii - Fiecare poate face ceva

În ultimii ani adopția a devenit o temă tot mai prezentă în societate. Oamenii încep să simtă responsabilitatea noastră colectivă pentru copiii care au nevoie de o familie. În acest peisaj, credem că biserica trebuie sa aibă un rol esențial. Noi am trăit pe propria piele experiența adopției, devenind din dușmani ai lui Dumnezeu, copii ai Tatălui. Apoi, cei pe ale căror urme călcăm au fost deschizători de drumuri în îngrijirea orfanilor, arătând dragostea lui Dumnezeu celor fără de familie. În plus, noi beneficiem de prezența și resursele lui Dumnezeu în viețile noastre, fiind echipați și întăriți pentru o asemenea misiune. Avem toate atuurile pentru ca biserica să fie în prima linie a mișcării de adopție. Vino alături de noi pentru a căuta împreună cele mai potrivite modalități de a contribui la cauza unei Românii fără orfani!

Alex Ilie

Director Executiv ARFO

Ajutor când adopția pare că a eșuat

Am dat curs acestui minunat vis – am adoptat. Aveam atâtea idei despre cum vom fi ca părinți, despre cum îi vom îndruma prin viață pe copiii noștri. Despre cât de minunat va fi… și totul este atât de diferit! Nimic din ce știam nu merge. Mă simt atât de dezamăgit(ă) și parcă singurul lucru pe care l-aș vrea este să strig “Opriți autobuzul, vreau să cobor din el!”.

 

În acest workshop, într-o manieră onestă vom vorbi despre așteptări și despre soluții realiste în cazurile în care relația cu copilul adoptat pare mult diferită decât ne-am imaginat.

Liviu Mihăileanu

Președinte ARFO

Perspectiva biblică asupra adopției

Descriere:

În cadrul acestui workshop, vei descoperi percepția asupra adopției în spațiul iudaic și în societățile antice, relatările despre adopție din Vechiul și Noul Testament, precum și ramificațiile noțiunii de adopție așa cum este folosită de Apostolul Pavel în epistolele sale din Noul Testament.

Obiective:

  • Înțelegerea contextului adopției în perioada Vechiului și Noului Testament.
  • Analiza perspectivei holistice asupra adopției în scrierile Apostolului Pavel.

Cum să adopți sau să iei un copil în plasament în România?

Descriere:

În acest workshop, vei învăța despre etapele adopției și plasamentului familial, precum și cum să te pregătești pentru fiecare dintre ele. Prezentarea este interactivă și include exemple concrete din cazuistica actuală, oferindu-ți o perspectivă practică și detaliată asupra procesului.

Obiective:

  1. Înțelegerea cadrului legal privind adopția și plasamentul familial în România. 
  2. Detalierea etapelor procesului adopției și a particularităților fiecărei etape, cu exemple concrete din practica curentă.

Formular înscriere

online priligy fortune healthcare

Ioana Todoran

Ioana Todoran este psihoterapeut sistemic, coach, formator și facilitator certificat al programului de educație parentală “Cercul siguranței”. Este fondatoarea grupului “De tine cine are grijă?” – primul grup de sprijin pentru părinții copiilor cu nevoi speciale din Timișoara.

Ca fost părinte de plasament, ea s-a specializat în abordarea copiilor cu istoric de traumă, urmând cursuri ca MWC (Mindfulness and Wellbeing of Children) și TBRI (Trust Based Relationship Intervention). Are un masterat în integrarea educațională a copiilor cu dizabilități și peste cincisprezece ani de experiență în acest domeniu.

Lucrează cu familii și adolescenți și este organizator al taberelor de reconectare în cuplu “Acasă”. Este căsătorită de douăzeci de ani și mamă a doi băieți.

Alex Ilie

Împreună cu soția sa, Nati, Alex are 7 copii adoptați.

A studiat psihologie, sociologie dar și teologie și leadership.

De-a lungul timpului a ocupat diferite poziții ca profesor și director la liceu, director național pentru o organizație studențească sau pastor. Totdeauna a crezut că, credința creștină ar trebui trăită atât de radical încât singurele două posibile explicații să fie “voi sunteți nebuni sau Cristos este viu”.

Din 2015 Alex este director executiv al Alianței România fără Orfani, aducând împreună sute de ONGuri, biserici și alte instituții, animate de un singur vis: Fiecare copil din România să crească într-o familie permanentă dedicată bunăstării lui.

Este pasionat și fascinat de complexitatea ființei umane. De cărți, călătorii, filme, de o cafea bună dar niciuna din acestea singur ci animate de o discuție bună. Se consideră un om bogat în mod special datorită câtorva relații profunde din viața lui.

Ligia Apăscăriței

Ligia Apăscăriței, este o persoană pasionată de a cunoaște și ajuta oamenii, fiind sensibilizată de persoanele care au suferit traume.

Este psiholog, licențiat în anul 2007, la Univ.A.I.Cuza, Iași, cu master în Terapii de Familie și Cuplu (2009), având studii/cursuri în Teologie CDE, psihoterapeut de familie și cuplu acreditat COPSI, cu peste 15 ani experiență în lucrul cu copiii, adolescenții și tinerii.

Este consilier creștin și trainer al Cursului de Formare în Consilierea Creștină certificat în cadrul Asociației Consilierilor Creștini din România, formator acreditat de CNFPA și trainer în ICT (Îngrijirea Competentă în Traumă) și în TBRI (Intervenția Bazată pe Relații de Încredere), cursuri organizate de Alianța România Fără Orfani

A participat la numeroase cursuri de formare și specializare în ce privește lucrul cu persoanele care suferă (PlayTherapy, Psihotrauma, etc.). A organizat și susținut conferințe pe diverse teme din domeniul consilierii, formarea atașamentului și prevenirea și intervenția în abuzul sexual fiind printre subiectele ei de interes.

A activat sub diverse roluri în viața oamenilor: ca sfătuitor, prieten, profesor, psiholog, terapeut, trainer, și mereu s-a identificat cu pasiunea de a sluji oamenilor în grupuri mici și personal. Unul dintre motto-urile preferate: “Viața înseamnă relații, restul sunt doar detalii.”

Ligia Apăscăriței

Ligia Apăscăriței, este o persoană pasionată de a cunoaște și ajuta oamenii, fiind sensibilizată de persoanele care au suferit traume.

Este psiholog, licențiat în anul 2007, la Univ.A.I.Cuza, Iași, cu master în Terapii de Familie și Cuplu (2009), având studii/cursuri în Teologie CDE, psihoterapeut de familie și cuplu acreditat COPSI, cu peste 15 ani experiență în lucrul cu copiii, adolescenții și tinerii.

Este consilier creștin și trainer al Cursului de Formare în Consilierea Creștină certificat în cadrul Asociației Consilierilor Creștini din România, formator acreditat de CNFPA și trainer în ICT (Îngrijirea Competentă în Traumă) și în TBRI (Intervenția Bazată pe Relații de Încredere), cursuri organizate de Alianța România Fără Orfani

A participat la numeroase cursuri de formare și specializare în ce privește lucrul cu persoanele care suferă (PlayTherapy, Psihotrauma, etc.). A organizat și susținut conferințe pe diverse teme din domeniul consilierii, formarea atașamentului și prevenirea și intervenția în abuzul sexual fiind printre subiectele ei de interes.

A activat sub diverse roluri în viața oamenilor: ca sfătuitor, prieten, profesor, psiholog, terapeut, trainer, și mereu s-a identificat cu pasiunea de a sluji oamenilor în grupuri mici și personal. Unul dintre motto-urile preferate: “Viața înseamnă relații, restul sunt doar detalii.”

Corina Lung

Numele meu este Corina Lung, sunt un om obișnuit cu defecte și calitati, sunt soție și mama, sunt psiholog clinician și psihoterapeut. Sunt pasionata de arta, design și psihologie, cred în Dumnezeu și puterea resurselor interioare din fiecare om.

Psihoterapia a fost pentru mine mai întâi un proces de autocunoaștere, și apoi o specializare.

Profesia mea se numara printre pasiunile mele și astfel deseori trăiesc momente de bucurie și recunoștință.

Tim și Caroline Bailey

Tim și Caroline Bailey sunt din Statele Unite, părinții a 4 copii frumoși – 1 copil adoptat, 1 copil în plasament și doi copii biologici. Sunt căsătoriți de 13 ani și locuiesc în România de 11 ani, lucrând direct cu copiii orfani și abandonați și cu familiile și ONG-urile care au grijă de ei. Ca parte a mișcării Alianța România Fără Orfani, Caroline este practicantă TBRI, iar Tim este Life coach. De asemenea, ei oferă coaching pentru căsătorie și debriefing lucrătorilor creștini și părinților adoptivi din România.

Eunice Tinca

Psiholog și psihoterapeut în supervizare acreditat de COPSI în psihologia familiei, cu formare complementară în psihologia familiei, în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.
Licențiată în Psihologie și Psihopedagogie Specială, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș. Trainer în TBRI (Întervenția bazată pe relații de încredere) și în ICT (Îngrijirea Competentă în Traumă), cursuri organizate de Alianța România fără Orfani.

Misiunea mea este de a sprijini familiile și de a ajuta copiii să se dezvolte într-un mod armonios. Îmi place să interacționez cu copiii, să îi ascult și să le observ comportamentul. Din munca cu copiii lungul timpului am învățat să le respect ritmul de dezvoltare și să fiu un ”detectiv” în ceea ce privește emoțiile și nevoile neîmplinite din spatele comportamentelor provocatoare și dificile.

Corina Caba

Corina Caba, este Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea. Este asistent social de peste 20 de ani și împreună cu colegii săi au ajutat peste 400 de copii abandonați sau orfani să-și găsească familii iubitoare și permanente. Ea însăși a adoptat patru copii.

Pasiunea ei este de a vedea fiecare copil tratat ca cel mai important, indiferent de sex, etnie, dizabilități sau vârstă.

Convingerea Corinei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă și sigură. A lucrat toată viața împotriva instituționalizării copiilor și crede că ar trebui să fie doar două opțiuni pentru copil: familia biologică sau familia adoptivă.

Mirela Mihăileanu

Mirela Mihăileanu este formator acreditat Îngrijirea Competentă în Traumă (ICT) și Intervenția Bazată pe Relații de Încredere (TBRI) a susținut cursuri de Îngrijire competentă a copiilor cu istoric de traumă pentru sute de părinți adoptivi, familii de plasament, educatori și voluntari ca parte a Academiei de Training din cadrul Asociației Tzuby’s Kids, unde este membru fondator. Pasiunea Mirelei este de a înțelege modificările care au loc în biologia şi psihologia copilului care a suferit abuz, neglijarea severă, abandon și de a ajuta părinții și îngrijitorii copiilor să contribuie la vindecarea acestora. Convingerea Mirelei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă în care copiii să-și găsească apartenența, siguranța și echilibrul psiho-afectiv atât de necesar recuperării traumelor suferite.

Adiel Bunescu

Adiel Bunescu locuieste in Bucuresti, este căsătorit cu Simona și impreuna au patru copii: Erica, Sara, Vlad si Moise. A absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Fianaciar-Bancare din cadrul Universității Româno-Americane și a obținut un Master of Divinity de la Moody Graduate School (Moody Bible Institute).

Timp de șapte ani a lucrat cu tinerii și studenții și a contribuit la plantarea bisericii Missio Dei din Bucuresti. In prezent este pastor al Bisericii Missio Dei, precum și coach & trainer. În toate aceste roluri își îndeplinește vocația de a fi alături de oameni pentru a-i ajuta să se dezvolte, să își găsească direcția si sa isi atinga scopurile in viata personala, in afaceri sau in lucrarea crestina.

Împreună cu soția și copiii, Adiel a decis să primească în plasament si apoi sa adopte un copil cu mari probleme medicale, înțelegând că dragostea lui Dumnezeu ne învață să iubim la rândul nostru în modurile cele mai practice.

Alex Ilie

Împreună cu soția sa, Nati, Alex are 7 copii adoptați.

A studiat psihologie, sociologie dar și teologie și leadership.

De-a lungul timpului a ocupat diferite poziții ca profesor și director la liceu, director național pentru o organizație studențească sau pastor. Totdeauna a crezut că, credința creștină ar trebui trăită atât de radical încât singurele două posibile explicații să fie “voi sunteți nebuni sau Cristos este viu”.

Din 2015 Alex este director executiv al Alianței România fără Orfani, aducând împreună sute de ONGuri, biserici și alte instituții, animate de un singur vis: Fiecare copil din România să crească într-o familie permanentă dedicată bunăstării lui.

Este pasionat și fascinat de complexitatea ființei umane. De cărți, călătorii, filme, de o cafea bună dar niciuna din acestea singur ci animate de o discuție bună. Se consideră un om bogat în mod special datorită câtorva relații profunde din viața lui.

Liviu Mihăileanu

Liviu Mihăileanu este tată adoptiv și doctor în teologie, cu o specializare în teologia adopției și implicarea comunităților creștine în adopție. Este președintele Alianței România Fără Orfani, membru al bordului World Without Orphans Europe și președinte al Asociației Tzuby’s Kids.

Începând din 2015, Tzuby’s Kids a sprijinit peste 3.000 de părinți adoptivi și de plasament, psihologi și asistenți sociali în îngrijirea copiilor cu istoric de traumă, precum și sute de copii în integrarea acestora în familii adoptive și de plasament. 

În ultimii 10 ani, Liviu Mihăileanu a fost direct implicat în modificarea legislației privind protecția drepturilor copilului și regimul juridic al adopției în România. Aceste modificări legislative au contribuit la schimbarea filosofiei de intervenție a sistemului de protecție prin prioritizarea intervenției familiale.

Brașov

Brașov