silvitra acquisto
viagra token
Mai avem doar
până la...

Puterea unui DAR

Summitul ARFO 2023
Regional

Desfășurare eveniment

Participanții sunt așteptați în intervalul 8:00 – 9:00 pentru check-in și cafea. Summitul începe la ora 09:00 cu sesiunea plenară și se va încheia la ora 19:00. Va conține două sesiuni în plen și patru workshop-uri pe diverse teme de interes pe care le veți alege în momentul înscrierii la eveniment.

Program Summit
4 noiembrie

  • 8:00Check-in și cafea
  • 9:00Sesiune plenară 1
  • 10:30Workshop 1
  • 11:30Pauză cafea & snacks
  • 12:00Workshop 2
  • 13:00Masă prânz
  • 14:30Workshop 3
  • 15:30Workshop 4
  • 16:30Pauză cafea & snacks
  • 17:00Sesiune plenară 2
  • 19:00Încheiere

inscrieri finalizate

Program Curs TBRI®
1 – 3 noiembrie

  • 8:00Check-in și cafea
  • 9:00Sesiune 1 curs
  • 10:45Pauză cafea & snacks
  • 11:00Sesiune 2 curs
  • 13:00Masă prânz
  • 14:00Sesiune 3 curs
  • 15:45Pauză cafea & snacks
  • 16:30Sesiune 4 curs
  • 18:00Încheiere

inscrieri finalizate

Jennifer Iacob

Trainer TBRI®

Corina Caba

Fondator și Director Fundația Casa Speranței

Ligia Apăscăriței

Psiholog și Psihoterapeut

Curs TBRI® cu Corina Caba și Jennifer Iacob (1 - 3 noiembrie)

Înainte de conferință, în perioada 1 – 3 noiembrie, o să predăm cursul complet de Formare a Îngrijitorilor TBRI®. Se va oferi diploma pentru parcurgerea integrală a cursului.

Intervenția Bazată pe Relații de Încredere® – formarea îngrijitorilor (TBRI®-formarea îngrijitorilor) este o metodă de abordare pentru părinți și profesioniști care au lucrat/ lucrează cu acei copii care au avut parte de abuz, neglijare, și/sau alte tipuri de traumă. Acest curs este gândit să fie interactiv și este predat de practicanți TBRI certificați.

Cursul TBRI® de formare a îngrijitorilor folosește o abordare bazată pe atașament cu aplicabilitate în ceea ce privește trauma. Scopul acestui curs de formare este echiparea părinților și profesioniștilor cu instrumentele necesare pentru a răspunde nevoilor acestor copii.
Cursul pune accentul pe trei principii de bază:

  1. Principiile de Conectare TBRI, care se focalizează pe a construi relații pozitive de încredere între părinți sau îngrijitori și copii
  2. Principiile de Împuternicire TBRI, care se focalizează pe a împlini nevoile fizice și legate de mediu ale copiilor și a-i ajuta să reușească să aibă autocontrol și să se echilibreze singuri
  3. Principiile de Corectare TBRI, care se focalizează pe a-i ajuta pe copii să își dezvolte abilitățile sociale.

Costuri

Summit
130 lei

  • 2 sesiuni plenare
  • 4 workshop-uri
  • 1 masă
  • Snackuri și cafea
  • Materiale Summit

inscrieri finalizate

Summit (copil 5 – 12 ani)
50 lei

  • Activități recreative, fun
  • Snackuri
  • Activități terapeutice
  • Masa prânz
  • Oferim îngrijire copii doar 
pe perioada Summit-ului

inscrieri finalizate

Locație eveniment

Campusul BBSO

Strada Thurzó Sándor 19, Oradea 417498

Workshopuri

Ioana Todoran

Psiholog și Psihoterapeut

Copilul meu cu nevoi speciale – strategii de parenting

În cadrul acestui atelier ne propunem să privim cu obiectivitate la provocările pe care le aduce în familie prezența unei dizabilități, să conștientizăm mai mult propria noastră ”poveste” și perspectiva pe care aceasta o aduce în relația cu copilul nostru și să învățăm strategii eficiente de abordare a diferitelor situații de viață.

1. Provocări specifice – a) Dificultăți ale părintelui
b) Dificultăți ale copilului
2. O schimbare de perspectivă
· Renunțând la ”Atelierul de reparații” (nevoia de a ”repara”copilul)
· Vânătoarea de fluturi (urmărirea calităților copilului și a oportunităților în care aceste calități se pot manifesta)
3. Planul F.O.C.U.S.
Fortifică relația de cuplu!
Organizează o rețea socială!
Conștientizează propria poveste!
Urmărește dezvoltarea autonomiei!
Stabilește strategii eficiente de îndeplinire a sarcinilor zilnice!

Grija de sine, drumul de la epuizare la starea de bine

  • Vom înțelege de ce grija de sine nu este doar benefică, ci este esențială pentru părintele adoptator
  •  Vom privi la ”Ciclul epuizării” și la gândurile și temerile care îl alimentează
  •  Vom găsi direcții simple și practice înspre o mai bună grijă de sine

Ce este grija de sine? Obstacole în calea grijii de sine – Ciclul epuizării. Beneficiile grijii de sine. Ciclul stării de bine. Direcții practice – Ce pot face?

Alex Ilie

Director Executiv ARFO

Înfruntând minciuna - împreună

Unul din comportamentele cele mai dificile cu care se confruntă părinții adoptivi – și nu numai – este minciuna. Rănește, distruge încrederea și relațiile … În acest workshop vom încerca să răspundem împreună la două întrebări: de ce mint copiii și cum am putea să îi ajutăm să nu o mai facă. S-ar putea să descoperim idei și tehnici noi care să ne ajute la a reconstrui încrederea și la a ne reconecta cu copiii noștri.

Liviu Mihăileanu

Președinte ARFO

Procesul adopției

Un workshop în care poți găsi răspunsuri la întrebări și vei afla detalii despre procesul prin care trece un copil în sistemul de protecție până la adopție. Recomandat viitorilor părinți adoptivi și de plasament.

Ligia Apăscăriței

Psiholog și Psihoterapeut

Atașamentul securizant la copiii adoptați - baza pentru reziliență

Baza pentru sănătate mintală, încredere, stimă de sine ridicată, autoreglare este un atașament sigur dezvoltat de către copii față de adulți. Cei care au trecut prin trauma abandonului au nevoie să învețe să își arate nevoile, să accepte ajutorul, să se simtă în siguranță. Ce pot face ca părinte/specialist pentru ca  acești copii care au trecut prin traume să ajungă de la un atașament insecurizant la unul securizant? Vom căuta și vom descoperi împreună acest răspuns, pentru că noi credem că există speranță și vindecare pentru orice copil!

Alex Ilie

Director Executiv ARFO

Ligia Apăscăriței

Psiholog și Psihoterapeut

Atașamentul adulților și impactul acestuia asupra relației cu copiii

Cel mai mare cadou pe care îl poți face copilului tău este să fii un adult vindecat. Iar aceasta implica dezvoltarea unui stil de atașament securizant. Ce înseamnă? De ce este important atașamentul? Care sunt tipurile de atașament ale adulților și cum se reflectă acestea în relația cu copiii noștri? Vom aborda aceste aspecte și modalități practice prin care putem deveni adulți cu un atașament sigur dobândit, capabili să construiască relații vindecătoare cu copiii lor.

Corina Caba

Fondator și Director Fundația Casa Speranței

Disciplina în cazul copiilor cu istoric de traumă

Acest workshop va aborda chestiuni importante întâlnite în modelarea comportamentului copiilor sau adolescenților cu istoric de traumă. Deși tendința noastră este de cele mai multe ori să încercăm schimbarea comportamentului rapid, acest workshop va pleda pentru abordarea schimbării într-o manieră mai profundă, țintind spre o transformare interioară și finalizând cu comportamentul. Creșterea copiilor și adolescenților care au suferit traume nu este ceva ce se se poate rezolva rapid, ci mai degrabă un maraton de manifestare a grijii și dragostei.

Simptomatologia abuzului - cum o recunoști la copii

Semnele şi simptomele fizice ale abuzului sunt uşor de identificat de un observator atent. Dar în cazul abuzurilor emoționale şi/sau sexuale simptomele sunt mai greu de constatat. În cadrul seminarului specialiştii din domeniile de psihologie şi asistență socială se vor familiariza cu procesul de identificare a diferitelor tipuri de abuzuri.

Alexandru Jurje

Pastor și părinte adoptiv

Modele de implicare a bisericii

Vom porni de la temeiurile biblice, teologice și sociologice pentru care Biserica s-ar implica în ușurarea suferinței copiilor fără familie. Vom descrie câteva căi practice prin care Biserica se poate alătura celor care au făcut din adopția copiilor fără familie preocuparea lor centrală.
Cum asigurăm continuitate și constanță în susținerea adopției? În ce fel ARFO vine în ajutorul bisericilor și liderilor acestora în acest aspect?

Vom urmări:

  • Descrierea câtorva fundamente biblice, teologice și sociologice pentru care Biserica trebuie să ofere sprijin în chestiunea adopției.
  • Descrierea de modalități concrete în care Biserica poate oferi sprijin persoanelor, familiilor și organizațiilor implicate în adopție
  • Descrierea modalităților în care ARFO vine în ajutorul bisericilor pentru a le abilita să sprijine pe cei implicați în adopție.

Viorelia Birladeanu

Asistent social la Asociația Preventis

Despre droguri și dependență

Workshopul se adresează părinților de adolescenți sau adulților care au rol în creșterea și educarea adolescentilor. Această întâlnire va aborda problematica adicțiilor din perspectiva cauzelor, a tiparelor de consum și a răspunsului disponibil în societatea românească actuală.

Schița sumară:
Drogurile și dependența: departe sau aproape de noi și de copii?
Și, totuși, ce se consumă? – TOP 3 cele mai consumate droguri în România
De ce sunt atrași adolescenții de droguri? – Factori de risc și vulnerabilități
Semne și simptome de consum
Ce pot face pentru a preveni consumul? – 2 factori esențiali în prevenire
Există speranță și sprijin: Tipuri de servicii specializate în România

Miriam Bucur

Asistent social la Asociația Preventis

Paul Masaric

Psiholog la Asociația Prevenits

Copilul îmi spune: „Nu mă înțelegi!” – Secretul comunicării care ne apropie

Copilul tău ți-a spus vreodată: „Nu mă înțelegi!” Este inevitabil faptul că unele diferențe vor apărea, iar astfel distanța din relația voastră se va simți. Workshop-ul abordează metode practice de comunicare prin care conexiunea poate fi readusă în prim-plan. O comunicare bună începe cu o ascultare bună! Felul în care ascultăm și transmitem că am înțeles ce ni s-a spus, îi ajută pe copii și pe adolescenți să-și recapete încrederea pentru a se (re)deschide față de noi.

La acest atelier vom urmări să atingem următoarele subiecte:

  •         Ce este ascultarea empatică? La ce ajută?
  •         Cum (re)câștig încrederea copilului? Abilitățile de bază ale ascultării empatice
  •         Cum mențin relația de încredere? Exersarea abilităților pe situații reale de viață.

Jennifer Iacob

Trainer TBRI®

Nutriția copilului adoptat

Luptă, zbor sau îngheț – În spatele bătăilor rapide ale inimii și ale respirației superficiale, se află cortizolul, infamul hormon al stresului. Cortizolul declanșează răspunsul de luptă, zbor sau îngheț care poate fi declanșat atât de ușor la copiii noștri. Ar putea exista o modalitate de a folosi ceea ce mănâncă și beau pentru a le scădea nivelul de cortizol?

În acest workshop vom explora nutriția și rolul pe care îl are în promovarea nu numai a unui stil de viață sănătos pentru copiii noștri, ci și rolul ce îl poate avea în scăderea nivelului lor de stres și în a-i ajuta să se simtă calmi!

Vom discuta, de asemenea, cum ar trebui să arate dieta sănătoasă a unui copil, care sunt problemele legate de alimentație care sunt comune în rândul copiilor adoptați și cum să alegi bătăliile alimentare!

Ajutând copiii prin tranziții

Viața este plină de tranziții. Există tranziții zilnice, cum ar fi trecerea de la o activitate la alta, și tranziții de viață, cum ar fi mutarea dintr-o țară în alta!

Alătură-te lui Jennifer în timp ce te îndrumă cum să navighezi în tranziții cu copiii tăi. La ce te poți aștepta și ce poți face pentru a îi ajuta pe copii să prospere prin tranzițiile zilnice, tranzițiile vieții și tot ce se află între ele? Vom descoperi împreună noi strategii pentru sprijinirea copiilor în perioadele de tranziție și vom învăța diferența dintre rutine și programe.

Mirela Mihăileanu

Formator acreditat ICT și TBRI®

Modalități practice de creștere a sentimentului de siguranță

Siguranța este un element indispensabil și extrem de important în dezvoltarea psiho-emoțională a fiecărui copil. Siguranța resimțită de un copil este un sentiment care are loc la un nivel primitiv, nu la unul cognitiv. În cadrul workshop-ului vom aborda câteva principii de intervenție TBRI care ne vor arăta cum să îi ajutăm pe copii să se simtă în siguranță.

Impactul traumei în dezvoltarea copiilor

În cadrul workshop-ului vom discuta despre modul în care trauma și stresul traumatic din copilărie pot impacta dezvoltarea psiho-emoțională a copilului, precum și despre strategii care să ajute la diminuarea efectelor negative. Vom încerca să identificăm tipurile de traumă, efectele pe care le poate avea atât asupra creierului, cât și asupra atașamentului. Vom aborda câteva principii despre cum să fim părintele unui copil cu istoric traumatic.

Alina Muntean

Psihoterapeut de familie, practician TBRI®

Jocul ca metodă principală de conectare

Jocul este o unealtă pe cât de simplă, pe atât de importantă în dezvoltarea copiilor noștri.

Jocul este unealta prin care ne conectăm cu copii și prin care îi facem să se simtă în siguranță. Prin joc reușim să-i implicăm pe aceștia în diverse activități. Ne folosim de joacă ca să îi învățăm pe copii abilități sociale și emoționale. Jocul ne ajută să ne corectăm copiii, iar apoi să ne reconectăm cu aceștia. Vom încerca să vedem cum arată practic toate aceste lucruri!
online priligy fortune healthcare

Jennifer Iacob

Jennifer a fost instruită în Canada ca asistentă medicală și s-a simțit chemată să lucreze cu părinții – în special cu părinții adoptivi care lucrează pentru a construi familii puternice, cu relații sănătoase. Ea este formator acreditat Îngrijirea Competentă în Traumă (ICT) și Intervenția Bazată pe Relații de Încredere (TBRI). Jennifer crede că fiecare copil merită să fie într-o familie și vrea să ajute să susțină familiile care au ales să adopte.

Jennifer este căsătorită cu Răzvan și împreună au trei copii biologici. A fost și asistentă maternală și speră să facă asta din nou. Bucureștiul a fost “acasă” al ei de mai bine de 22 de ani, dar recent s-a mutat în Canada împreună cu familia ei. Jennifer continuă să sprijine ARFO în munca lor, deoarece crede cu tărie în cauza și mesajul lor.

Corina Caba

Corina Caba, este Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea. Este asistent social de peste 20 de ani și împreună cu colegii săi au ajutat peste 400 de copii abandonați sau orfani să-și găsească familii iubitoare și permanente. Ea însăși a adoptat patru copii.

Pasiunea ei este de a vedea fiecare copil tratat ca cel mai important, indiferent de sex, etnie, dizabilități sau vârstă.

Convingerea Corinei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă și sigură. A lucrat toată viața împotriva instituționalizării copiilor și crede că ar trebui să fie doar două opțiuni pentru copil: familia biologică sau familia adoptivă.

Ligia Apăscăriței

Ligia Apăscăriței, este o persoană pasionată de a cunoaște și ajuta oamenii, fiind sensibilizată de persoanele care au suferit traume.

Este psiholog, licențiat în anul 2007, la Univ.A.I.Cuza, Iași, cu master în Terapii de Familie și Cuplu (2009), având studii/cursuri în Teologie CDE, psihoterapeut de familie și cuplu acreditat COPSI, cu peste 15 ani experiență în lucrul cu copiii, adolescenții și tinerii.

Este consilier creștin și trainer al Cursului de Formare în Consilierea Creștină certificat în cadrul Asociației Consilierilor Creștini din România, formator acreditat de CNFPA și trainer în ICT (Îngrijirea Competentă în Traumă) și în TBRI (Intervenția Bazată pe Relații de Încredere), cursuri organizate de Alianța România Fără Orfani

A participat la numeroase cursuri de formare și specializare în ce privește lucrul cu persoanele care suferă (PlayTherapy, Psihotrauma, etc.). A organizat și susținut conferințe pe diverse teme din domeniul consilierii, formarea atașamentului și prevenirea și intervenția în abuzul sexual fiind printre subiectele ei de interes.

A activat sub diverse roluri în viața oamenilor: ca sfătuitor, prieten, profesor, psiholog, terapeut, trainer, și mereu s-a identificat cu pasiunea de a sluji oamenilor în grupuri mici și personal. Unul dintre motto-urile preferate: “Viața înseamnă relații, restul sunt doar detalii.”

Ioana Todoran

Ioana Todoran este psihoterapeut sistemic, coach, formator și facilitator certificat al programului de educație parentală “Cercul siguranței”. Este fondatoarea grupului “De tine cine are grijă?” – primul grup de sprijin pentru părinții copiilor cu nevoi speciale din Timișoara.

Ca fost părinte de plasament, ea s-a specializat în abordarea copiilor cu istoric de traumă, urmând cursuri ca MWC (Mindfulness and Wellbeing of Children) și TBRI (Trust Based Relationship Intervention). Are un masterat în integrarea educațională a copiilor cu dizabilități și peste cincisprezece ani de experiență în acest domeniu.

Lucrează cu familii și adolescenți și este organizator al taberelor de reconectare în cuplu “Acasă”. Este căsătorită de douăzeci de ani și mamă a doi băieți.

Alex Ilie

Împreună cu soția sa, Nati, Alex are 7 copii adoptați.

A studiat psihologie, sociologie dar și teologie și leadership.

De-a lungul timpului a ocupat diferite poziții ca profesor și director la liceu, director național pentru o organizație studențească sau pastor. Totdeauna a crezut că, credința creștină ar trebui trăită atât de radical încât singurele două posibile explicații să fie “voi sunteți nebuni sau Cristos este viu”.

Din 2015 Alex este director executiv al Alianței România fără Orfani, aducând împreună sute de ONGuri, biserici și alte instituții, animate de un singur vis: Fiecare copil din România să crească într-o familie permanentă dedicată bunăstării lui.

Este pasionat și fascinat de complexitatea ființei umane. De cărți, călătorii, filme, de o cafea bună dar niciuna din acestea singur ci animate de o discuție bună. Se consideră un om bogat în mod special datorită câtorva relații profunde din viața lui.

Liviu Mihăileanu

Liviu Mihăileanu este tată adoptiv și doctor în teologie, cu o specializare în teologia adopției și implicarea comunităților creștine în adopție. Este președintele Alianței România Fără Orfani, membru al bordului World Without Orphans Europe și președinte al Asociației Tzuby’s Kids.

Începând din 2015, Tzuby’s Kids a sprijinit peste 3.000 de părinți adoptivi și de plasament, psihologi și asistenți sociali în îngrijirea copiilor cu istoric de traumă, precum și sute de copii în integrarea acestora în familii adoptive și de plasament. 

În ultimii 10 ani, Liviu Mihăileanu a fost direct implicat în modificarea legislației privind protecția drepturilor copilului și regimul juridic al adopției în România. Aceste modificări legislative au contribuit la schimbarea filosofiei de intervenție a sistemului de protecție prin prioritizarea intervenției familiale.

Ligia Apăscăriței

Ligia Apăscăriței, este o persoană pasionată de a cunoaște și ajuta oamenii, fiind sensibilizată de persoanele care au suferit traume.

Este psiholog, licențiat în anul 2007, la Univ.A.I.Cuza, Iași, cu master în Terapii de Familie și Cuplu (2009), având studii/cursuri în Teologie CDE, psihoterapeut de familie și cuplu acreditat COPSI, cu peste 15 ani experiență în lucrul cu copiii, adolescenții și tinerii.

Este consilier creștin și trainer al Cursului de Formare în Consilierea Creștină certificat în cadrul Asociației Consilierilor Creștini din România, formator acreditat de CNFPA și trainer în ICT (Îngrijirea Competentă în Traumă) și în TBRI (Intervenția Bazată pe Relații de Încredere), cursuri organizate de Alianța România Fără Orfani

A participat la numeroase cursuri de formare și specializare în ce privește lucrul cu persoanele care suferă (PlayTherapy, Psihotrauma, etc.). A organizat și susținut conferințe pe diverse teme din domeniul consilierii, formarea atașamentului și prevenirea și intervenția în abuzul sexual fiind printre subiectele ei de interes.

A activat sub diverse roluri în viața oamenilor: ca sfătuitor, prieten, profesor, psiholog, terapeut, trainer, și mereu s-a identificat cu pasiunea de a sluji oamenilor în grupuri mici și personal. Unul dintre motto-urile preferate: “Viața înseamnă relații, restul sunt doar detalii.”

Alex Ilie

Împreună cu soția sa, Nati, Alex are 7 copii adoptați.

A studiat psihologie, sociologie dar și teologie și leadership.

De-a lungul timpului a ocupat diferite poziții ca profesor și director la liceu, director național pentru o organizație studențească sau pastor. Totdeauna a crezut că, credința creștină ar trebui trăită atât de radical încât singurele două posibile explicații să fie “voi sunteți nebuni sau Cristos este viu”.

Din 2015 Alex este director executiv al Alianței România fără Orfani, aducând împreună sute de ONGuri, biserici și alte instituții, animate de un singur vis: Fiecare copil din România să crească într-o familie permanentă dedicată bunăstării lui.

Este pasionat și fascinat de complexitatea ființei umane. De cărți, călătorii, filme, de o cafea bună dar niciuna din acestea singur ci animate de o discuție bună. Se consideră un om bogat în mod special datorită câtorva relații profunde din viața lui.

Ligia Apăscăriței

Ligia Apăscăriței, este o persoană pasionată de a cunoaște și ajuta oamenii, fiind sensibilizată de persoanele care au suferit traume.

Este psiholog, licențiat în anul 2007, la Univ.A.I.Cuza, Iași, cu master în Terapii de Familie și Cuplu (2009), având studii/cursuri în Teologie CDE, psihoterapeut de familie și cuplu acreditat COPSI, cu peste 15 ani experiență în lucrul cu copiii, adolescenții și tinerii.

Este consilier creștin și trainer al Cursului de Formare în Consilierea Creștină certificat în cadrul Asociației Consilierilor Creștini din România, formator acreditat de CNFPA și trainer în ICT (Îngrijirea Competentă în Traumă) și în TBRI (Intervenția Bazată pe Relații de Încredere), cursuri organizate de Alianța România Fără Orfani

A participat la numeroase cursuri de formare și specializare în ce privește lucrul cu persoanele care suferă (PlayTherapy, Psihotrauma, etc.). A organizat și susținut conferințe pe diverse teme din domeniul consilierii, formarea atașamentului și prevenirea și intervenția în abuzul sexual fiind printre subiectele ei de interes.

A activat sub diverse roluri în viața oamenilor: ca sfătuitor, prieten, profesor, psiholog, terapeut, trainer, și mereu s-a identificat cu pasiunea de a sluji oamenilor în grupuri mici și personal. Unul dintre motto-urile preferate: “Viața înseamnă relații, restul sunt doar detalii.”

Corina Caba

Corina Caba, este Fondator și Director al Fundației Casa Speranței din Oradea. Este asistent social de peste 20 de ani și împreună cu colegii săi au ajutat peste 400 de copii abandonați sau orfani să-și găsească familii iubitoare și permanente. Ea însăși a adoptat patru copii.

Pasiunea ei este de a vedea fiecare copil tratat ca cel mai important, indiferent de sex, etnie, dizabilități sau vârstă.

Convingerea Corinei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă și sigură. A lucrat toată viața împotriva instituționalizării copiilor și crede că ar trebui să fie doar două opțiuni pentru copil: familia biologică sau familia adoptivă.

Alexandru Jurje

Alexandru Jurje, inginer preocupat de cele sfinte și pastor preocupat de cele pământești, căsătorit cu Debora, tatăl lui Maia și Cris, navighează apele învolburate ale vieții de soț, părinte și ghid al celor care mai caută pe Dumnezeu și care mai vor să facă ceva semnificativ în lume.

Viorelia Birladeanu

Asistent social, coordonator programe de prevenire la Preventis, lucrează în domeniul serviciilor sociale de aproape 15 ani. A lucrat cu copii și tineri în mai multe tipuri de servicii de protecție socială, de la centre de zi, centre de plasament sau în medii defavorizate.
Când a întâlnit Asociația Preventis, a simțit că a găsit locul potrivit pentru ea, locul unde ar putea folosi cu impact atât experiența profesională cât și dorința de a-i ajuta pe cei din jur.
În cadrul Asociației Preventis coordonează programele de prevenire a consumului de substanțe. Crede în potențialul de creștere și dezvoltare al copiilor și tinerilor și îi place să spere și să lupte pentru o viață liberă de orice adicție. A studiat Asistență Socială la UBB, Cluj Napoca.

Miriam Bucur

Miriam Bucur este asistent social la Preventis, gestionează programul de mentorat Brave pentru 100 de copii și adolescenți care se confruntă cu dificultăți în a crea relații de atașament sănătoase.

Paul Masaric

Paul Masaric, este psiholog educațional cu experiență în munca cu adolescenții. Pasiunea lui este să faciliteze conexiuni semnificative și contexte care să fie o sursă de suport pentru adolescenți și părinții lor. În cadrul grupurilor de adolescenți pe care le organizează regulat, Paul a observat că un lucru care îi apasă puternic pe adolescenți este singurătatea și lipsa unui atașament sigur față de persoanele semnificative din viața lor. El crede că fiecare om are nevoie să găsească o persoană de încredere și este minunat când aceasta este chiar părintele.
Paul gestionează programul de mentorat Brave pentru 100 de copii și adolescenți care se confruntă cu dificultăți în a crea relații de atașament sănătoase.

Jennifer Iacob

Jennifer a fost instruită în Canada ca asistentă medicală și s-a simțit chemată să lucreze cu părinții – în special cu părinții adoptivi care lucrează pentru a construi familii puternice, cu relații sănătoase. Ea este formator acreditat Îngrijirea Competentă în Traumă (ICT) și Intervenția Bazată pe Relații de Încredere (TBRI). Jennifer crede că fiecare copil merită să fie într-o familie și vrea să ajute să susțină familiile care au ales să adopte.

Jennifer este căsătorită cu Răzvan și împreună au trei copii biologici. A fost și asistentă maternală și speră să facă asta din nou. Bucureștiul a fost “acasă” al ei de mai bine de 22 de ani, dar recent s-a mutat în Canada împreună cu familia ei. Jennifer continuă să sprijine ARFO în munca lor, deoarece crede cu tărie în cauza și mesajul lor.

Mirela Mihăileanu

Mirela Mihăileanu este formator acreditat Îngrijirea Competentă în Traumă (ICT) și Intervenția Bazată pe Relații de Încredere (TBRI) a susținut cursuri de Îngrijire competentă a copiilor cu istoric de traumă pentru sute de părinți adoptivi, familii de plasament, educatori și voluntari ca parte a Academiei de Training din cadrul Asociației Tzuby’s Kids, unde este membru fondator. Pasiunea Mirelei este de a înțelege modificările care au loc în biologia şi psihologia copilului care a suferit abuz, neglijarea severă, abandon și de a ajuta părinții și îngrijitorii copiilor să contribuie la vindecarea acestora. Convingerea Mirelei este că dreptul fundamental al fiecărui copil este să crească într-o familie permanentă în care copiii să-și găsească apartenența, siguranța și echilibrul psiho-afectiv atât de necesar recuperării traumelor suferite.

Alina Muntean

În 2004 Alina Muntean începe să desfășoare activități de voluntariat pentru copiii abandonați din județul Mureș. Acest început nu a făcut decât să o motiveze să se implice și mai mult în viața acestor copii, căutând căi prin care aceștia să-și vindece rănile din trecut, iar speranța și frumusețea să-și facă loc în viața lor. Prin urmare a finalizat Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, un Master în Consiliere și Psihologie Clinică și o formare în Terapie de Familie Sistemică.

Au urmat training-uri pe traumă în SUA (formare în TBRI) și România. Împreună cu soțul ei a deschis Asociația Rise Together, menită să ofere consiliere și terapie pentru copiii cu traume  și suport pentru îngrijitorii acestora.

Alina are doi băieți biologici și două fetițe în plasament.

Oradea

Oradea