silvitra acquisto
viagra token

Detalii Simpozion

“Cine ar trebui să participe la un curs de traumă? Oricine cunoaște o altă ființă umană!” - Julie Cooper

Simpozionul ARFO aduce cele mai noi descoperiri din domeniul îngrijirii copilului ce a trecut prin traumă în chestiuni relevante pentru contextul actual. Deși se adresează în primul rând specialiștilor, oricine este binevenit.

Vorbitorii sunt specialiști pe domeniile ce le vor prezenta având calificări atât teoretice (master, doctorat) cât și practice (cercetări, intervenție clinică, unii cu peste 5.000 de ore de terapie etc).
Înapoi la pagina principală

11-13 mai | București

Summitul ARFO 2023

Călătorind împreună

Emanuel Adrian Sârbu

Autor, doctor în teologie și sociologie

Suicidul în România: fenomen, prevenire și intervenție

În cadrul prezentării vor fi abordate: 

– Suicidul în România – tabu, fenomen social sau inamic individual tăcut?
– Suicidul ca incapacitate de coping. Abordare și modalități de prevenire.

Anda Mogoș

Psihoterapeut la SoulCare

Sindromul burnout: prevenire și gestionare

De cele mai multe ori, profesioniștii din domeniul sănătății mentale și al asistenței sociale au ales această carieră pentru că le pasă de durerea oamenilor și doresc sa fie o parte din soluție. Din păcate, mai devreme sau mai târziu, volumul de muncă, profunzimea traumelor pe care le întâlnesc și resursele insuficiente fac ca tocmai această pasiune pentru a ajuta să fie un punct vulnerabil. Cu cât ne pasă mai mult, cu atât suferim mai mult pentru cei pe care vrem să-i ajutăm. 

Cum să recunoaștem semnele burnout-ului din timp? Cum să avem longevitate în profesie fără să ne sacrificăm sănătatea, starea de bine personal, și uneori chiar și familiile proprii? 

Prezentarea despre prevenirea și gestionarea burnout-ului va aborda acest subiect prin prisma ultimelor cercetări din domeniu, dar și într-o modalitate practică, dând ocazia fiecărui participant să identifice obstacole și resurse din propria sa viață.

Tabita Cernica

Medic și psihoterapeut

Adicții la copiii ce au suferit traumă

În timp ce omenirea se luptă cu criza produsă de pandemia Covid 19, o altă criză – mai ascunsă, pare să se desfășoare printre noi: starea de sănătate mintală a adolescenților și tinerilor se deteriorează la cote alarmante. În acest context, se vorbește tot mai mult despre “globalizarea adicțiilor” – substanțe și comportamente care par inițial o soluție la problemele lor, devin ele însele o nouă problemă. 

Prezentarea aceasta abordează problematica adicțiilor din perspectiva cauzelor, a tiparelor de consum și a răspunsului disponibil în societatea românească actuală.

Abuzul sexual al copiilor. Prevenire și intervenție.

Abuzul sexual al copiilor face parte dintre cele mai devastatoare traume prin care poate trece un copil, cu efecte numeroase și nefaste, de aceea necesită o atenție deosebită.

Care sunt efectele abuzului sexual în viața copiilor? Care sunt câteva statistici recente? Ce are nevoie să audă o persoană care a trecut prin aceasta experiență? Cum se face intervenția și care este calea spre vindecare și reziliență? Ce putem face să contribuim la prevenirea abuzului? Ce stă în spatele persoanei care a comis abuzul și cum poate fi ajutată? Acestea sunt întrebările la care ne dorim să răspundem în această prezentare.

Program și desfășurare Simpozion

Modul de desfășurarea al simpozionului va fi următorul: în prima parte, fiecare dintre cei patru specialiști va prezenta în plen pentru 20 de minute un overview al subiectului iar în a doua parte, în două sesiuni de câte 2 ore, fiecare va dezvolta tema. Veți putea alege o singură temă urmând ca ulterior să primiți înregistrarea completă cu toate cele 4 subiecte.

Joi
11 mai

  • 8:30Check in, cafea și snacks
  • 9:00Expunere
  • 10:30Cafea & snacks
  • 11:00Sesiune 1
  • 13:00Masă prânz
  • 14:00Sesiune 2
  • 16:00Încheiere

Locație eveniment

Aurrum Palace, Șos. Electronicii Nr. 19, Sector 2, București
online priligy fortune healthcare

Emanuel Adrian Sârbu

Emanuel Adrian SÂRBU este doctor în teologie (Universitatea din București, 2010), și în sociologie (Universitatea din București, 2016). Este conferențiar universitar la Facultatea de Teologie Baptistă din cadrul Universității din București, profesor asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și conducător de doctorat la Școala Doctorală de Teologie și Studii Religioase. De asemenea, este șeful Serviciului pentru Relația cu Societatea Civilă și alți Actori Sociali din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București. Este fondatorul și moderatorul unui grup virtual de suport pentru suicidari, membru fondator al Asociației de Suicidologie din România, titularul primului curs de suicidologie integrativă dintr-o universitate românească. Este autorul mai multor cărți și articole de specialitate din domeniile teologiei, sociologiei și asistenței sociale, printre care: Suicidologie integrativă; Suicidul. O analiză teologică; Metode de cercetare în sociologie (co-autor), The Substance Use and Social Factors in Bucharest 2012-2013 (co-autor); Conduita deliberat auto-distructivă. Abordări teoretice; Pe urmele lui Durkheim. Harta sinuciderii în România post-comunistă; Particular Types of Suicide: Euthanasia and „Slow Suicide”; Capăt de linie. Studiu privind sinuciderile și tentativele de suicid din rețeaua metroului bucureștean (2008-2021).

Anda Mogoș

Anda Mogoș, este doctor în teologie în cadrul Universității din București, cu tema “Odihnă și epuizare”, a absolvit Universitatea din București, Facultatea de Teologie Baptistă, dublă specializare Teologie –Engleză (2003), un Master of Arts in Biblical Counseling, de la Dallas Theological Seminary (2010), a lucrat ca Women’s Counselor pentru organizația Insight for Living (2008 – 2010), Counseling Internship la Compass Clinic, TX (2008-2009).

A devenit membră American Association of Christian Counselors (2010), a terminat o Formare în Psihoterapie de Familie și Cuplu (2015), a absolvit Institute for Sexual Wholeness (2017), a terminat Formare în Psihoterapie Adleriană (2017).

Predă consiliere și terapie maritală și de familie pentru programul online al Ecclesia College, Arkansas (2017). A publicat Drum prin doliu, Educația sexuală în familie. Are peste 5.000 de ore de terapie cu clienții.



Tabita Cernica

Tabita Cernica este medic ca formare de bază. Ulterior, în urma interacțiunii cu pacienți tineri dependenți de droguri și realizând lipsa de servicii specializate din România, a înființat în 2005 Asociația Preventis (www.preventis.ro), împreună cu câțiva prieteni psihologi. Au urmat 15 ani de acumulare de experiență, în care lucrul efectiv cu tinerii care sufereau/erau la risc de adicție a fost împletit cu pregătire în Psihoterapie sistemică, Interviu motivațional, Atașament și Traumă.

Prin toate orele de terapie sau de formare oferite, Tabita nu are bucurie mai mare decât să fie parte a procesului de progres a fiecărei persoane, prin care aceasta se apropie tot mai mult de ceea ce a fost menită să fie.

Simpozion

Simpozion