silvitra acquisto
viagra token

Leadership și responsabilitate în organizațiile non-guvernamentale: cum crești încrederea și eficiența?

Mai mult decât în orice alt sector de activitate, în organizațiile non-profit este vitală crearea unui mediu de siguranță și încredere. Orice încălcare a încrederii, fie în interiorul organizației, fie în relația cu terți, poate duce la sistarea muncii valoroase și esențiale făcute în favoarea celor mai vulnerabili membri ai societății.
Dacă ești în Consiliul Director al unei ONG sau organizații non-profit, dacă ești liderul sau managerul unei astfel de organizații, acest workshop de o zi este crucial pentru viitorul activității tale.
Înapoi la pagina principală

11-13 mai | București

Summitul ARFO 2023

Călătorind împreună

Multe lucrări și organizații bine intenționate au suferit prejudicii de imagine, unele chiar și-au încetat activitatea, din cauza ieșirii la iveală a unor practici defectuoase sau, și mai rău, a unor cazuri de malpraxis sau unor acțiuni inadecvate ale angajaților sau voluntarilor. Este ușor să credem că astfel de lucruri nu ni se pot întâmpla nouă niciodată. Însă, pentru a asigura succesul pe termen lung, este vitală stabilirea de măsuri de precauție pentru protejarea beneficiarilor, angajaților și voluntarilor precum și a celor care poartă răspunderea legală a activităților organizației.  Alăturați-vă nouă în abordarea acestei teme importante. Ne vom concentra asupra unor principii importante care să ajute la dezvoltarea structurilor și proceselor, nu asupra unor cerințe legale specifice. Sesiunea va fi antrenantă și ne va stârni gândirea. Și ne vom și distra pe alocuri!

La finalul acestei pregătiri ar trebui să poți:

 • Înțelege impactul unor structuri serioase de dare de socoteală și comunicare;
 • Înțelege modul în care consiliile directoare și echipele executive pot coopera eficient în beneficiul tuturor persoanelor implicate;
 • Înțelege diversele responsabilități ale unui Consiliu Director/Consiliu Administrativ și ale oamenilor care se ocupă de munca de zi-cu-zi
 • Să fii conștient de diversele modalități de a structura relația dintre Consiliul Director și Conducerea Executivă
 • Reflecta la aplicabilitatea celor învățate pentru munca ta
 • Întreprinde pași concreți pentru îmbunătățirea organizației sau proiectului și pentru gestionarea riscurilor aferente muncii tale.

Prezentatori

Gordon Showell-Rogers

Președintele Bordului "World Without Orphans" Europa

Cristian Soimaru

Jurist, pastor și “oengist”

Richard Procter

Director Executiv al "World Without Orphans" Europa

Program și desfășurare

Această preconferință se va desfășura la sala de întâlniri a Bisericii Internaționale, Strada Răsuri, Nr. 10, București și se adresează liderilor de organizații. Subiectul abordat este acela al valorii construirii unui sistem și a unei culturi organizaționale sănătoase care să reflecte excelența și caracterul lui Cristos. Preconferința începe la ora 9:00 și se va termina la ora 17:00.

Foarte important: toți participanții la această preconferință vor primi acces gratuit la înregistrarea Simpozionului ARFO ce se va desfășura în același timp.

Joi
11 mai

 • 8:30Check in, cafea și snacks
 • 9:00Expunere
 • 10:30Cafea & snacks
 • 11:00Sesiune 1
 • 13:00Masă prânz
 • 14:00Sesiune 2
 • 17:00Încheiere
online priligy fortune healthcare

Gordon Showell-Rogers

Gordon Showell-Rogers este Președinte al Consiliului Director și a ocupat multe posturi de conducere în organizații creștine, inclusiv pe cel de Secretar General al Alianței Evanghelice Europene și Secretar General adjunct al Alianței Evanghelice Mondiale.

Este implicat în câteva ONG și rețele internaționale. În aceste roluri a dobândit o experiență vastă referitoare la strânsa legătură dintre conducere și responsabilitate și va împărtăși cu noi din înțelepciunea acumulată în aceste domenii.

Cristian Soimaru

Cristian Soimaru crede că e important să fii un cetățean implicat, activ. Este jurist, pastor, networker, “oengist” de cursă lungă. În ultimii peste 30 de ani a coordonat diverse proiecte social-umanitare.

A petrecut mult prea mult timp în ultimii 27 de ani în întâlniri de consilii și comitete, însă știe că un consiliu director bun este esențial pentru sănătatea unei organizații sau lucrări.

A fost membru în organizații mari și mici, în unele fiind co-fondator, în altele membru al consiliului director, susținând viziunea altor lideri. Apreciază un tabel bun de Excel în care să se regăsească un buget îndrăzneț și echilibrat, dar și mai mult îndrăgește să aducă plus de valoare într-o echipă de oameni care conlucrează pentru atingerea unui scop bun.

Richard Procter

Richard Procter este Director Executiv (coordonator operațional) al organizației World Without Orphans Europe și a servit ca Manager, membru al Consiliului Director și Președinte al câtorva lucrări și ONG creștine, de la proiecte locale de mică anvergură la organizații non-profit naționale, până la rețele internaționale de organizații.

A inițiat și condus ca Director de Management și CEO o afacere proprie. Ca urmare ne va împărtăși din experiența legată de aplicarea principiilor discutate într-o diversitate de situații diferite.

Leadership ONG

Leadership ONG